Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Jan Magnussen vil gentage succesen

Le Mans 
13/06/05 

Le MansNår dette års 73. udgave af det legendariske 24 timers Le Mans skydes i gang lørdag den 18. juni kl. 16 vil det være den tidligere Formel 1 kører Jan Magnussens syvende Le Mans start.
 

Men til forskel fra de tidligere år, stiller den 31 årige danske racerstjerne i år op som forsvarende Le Mans vinder.

Efter at have tilbragt de foregående fem år i klassen for de hurtige prototyper, men i biler uden vinderchancer, skiftede Jan Magnussen i 2004 til GTS klassen, da tilbuddet om en kontrakt i en vinderbil i GTS klassen bød sig. Det var verdens største bilproducent General Motors, der ville sikre sig Jan Magnussens evner bag rattet i deres Corvette og Jan Magnussen var ikke sen til at se mulighederne hos Corvette.

"Der var ingen ledige sæder i de dominerende Audi'er i klassen for prototyper og jeg havde ikke lyst til blot at kæmpe om sekundære placeringer i klassen for prototyper. Derfor sagde jeg hurtigt ja tak, da Corvette kom med et tilbud om at køre deres bil i GTS klassen. Her kunne vi være med til at kæmpe om sejren og så er Le Mans straks sjovere at deltage i. Corvette har et kæmpe setup på Le Mans og er klart det mest professionelle team, jeg endnu har kørt for - de havde flere folk end da jeg kørte Formel 1 for Stewart" - fortæller Jan Magnussen om beslutningen om, at skifte til GTS klassen - der i år skifter navn til GT1 klassen.

Til trods for, at det så meget sort ud undervejs i løbet sidste år - de var på et tidspunkt 6 omgange efter førende Ferrari - så lykkedes det for Jan Magnussen og holdkammeraterne Olivier Beretta og Oliver Gavin at sikre sig sejren i GTS klassen, efter at Jan Magnussen havde været ude i en direkte kamp om sekunder med Ferrari, med kun 7 timer tilbage af løbet.

"Det var et fantastisk løb. Vi gav aldrig op, selv da vi var 6 omgange efter og det gav pote i sidste ende. Havde vi slappet lidt af, så var vi ikke kommet ud i den direkte duel med Ferrari, da de løb ind i problemer. Det var en kæmpe indsats fra teamet og selvfølgelig ekstra fedt at være den, der fik lov at tage duellen med Ferrari".

Med en sejr fra sidste år i bagagen stiller Corvette i 2005 op som en af favoritterne til at vinde det hårde løb i GT1 klassen. Men modsat sidste år, så stiller Corvette ikke til start med den gennemprøvede Corvette C5-R.
I år stiller man til start i den nyudviklede Corvette C6-R, som fik sin debut ved det hårde 12 timers løb på Sebring i marts i år. Her var teamet i tæt duel med Aston Martin, men en påkørsel fra en langsommere Porsche betød et længere pitstop til Jan Magnussen og co. og sejr til Aston Martin.
Og netop Aston Martin bliver nok den hårdeste konkurrent til sejren i år. Ved prekvalifikationen var det de to Aston Martin DBR9, der satte de to hurtigste tider, efterfulgt af Ferrari 550 Maranello. Først på fjerdepladsen kom Jan Magnussens Corvette C6-R med startnummer 64.

"Der er ingen tvivl om, at Aston Martin er stærkere end vi havde forventet. Vi kørte dog kun med race setup, så vi gik ikke decideret efter en tid. Men vi fik afprøvet masser af forskellige indstillinger på bilen, så vi nu har masser af data og kigge på inden det for alvor går løs. Men det bliver ingen let opgave. Aston Martin har vel fået favoritværdigheden nu, men Ferrari kan også gøre sig gældende. Det er en hurtig og gennemprøvet bil, som har vist sig konkurrencedygtig de sidste par år, så den skal vi også holde øje med".

Igen i år stiller Jan Magnussen til start sammen med Olivier Beretta og Oliver Gavin.

"Det er en rigtig god og hurtig sammensætning. Vi arbejder fantastisk godt sammen og det er også et par gode gutter udenfor banen. Oliver Gavin kaldte det sidste år den stærkeste kørersammensætning på Le Mans og det kan jeg ikke sige noget til" - griner Jan Magnussen. "Så nu er det bare op til os at tage kampen op med Aston Martin og Ferrari".


Læs mere om:
  • 19/06/05 - Le Mans - Le Mans
  •