Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Tirsgaard og Sørensen jagter Hole

MC600
Challenge 

09/06/05 

Flere kørere vil reducere Kawasaki-kørerens store mesterskabsføring
Selv om der blot er kørt to af årets syv afdelinger i Den Blå Avis MC600 Challenge, så tegner der sig allerede nu en klar favorit til mesterskabstitlen.
 

Det er Søren Hole, Kalundborg, der har vundet tre af sine fire starter, og han har dermed bragt sig i en særdeles komfortabel mesterskabsføring. Men det skal stoppes i weekenden på FDM Jyllandsringen. I hvert fald hvis det står til et par af de øvrige topnavne i feltet.

"Jeg synes, at det er for tidligt, at han er kommet så langt foran," siger Steven Tirsgaard, Herning, der på sin Yamaha indtager en sammenlagt tredjeplads. Sidste år var han én af seriens store sensationer, hvor han flere gange gav Søren Hole baghjul, men det er endnu ikke lykkedes for ham i år.


Det er denne position, Steven Tirsgaard jagter i weekenden. Forrest i feltet med Søren Hole bag sig.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det har Nicolai Sørensen, Thisted, til gengæld formået. Alligevel rynker Honda-esset panden.
"Det er lidt bekymrende med Sørens forspring, men på den anden side er det en lang sæson endnu, så der er ikke andet for at klø på og så håbe på, at der er noget, som falder ud til min fordel," siger thyboen, der dog har store forventninger til Juniløbet.

"Jeg har kun kørt nogle få løb i klassen i 2003 og 2004, mens Søren har været med i en hel sæson, og han kender nu opsætningen på sin motorcykel, hvor vi først har fundet den rette opsætning ved det seneste løb på Padborg Park og ved nordisk mesterskab på Jyllandsringen. Men jeg er nok forholdsvis stærkere på Jyllandsringen, så jeg har mere fidus til denne weekend. Men jeg skal helst vinde!"

Også Steven Tirsgaard har brugt pausen siden den sidste afdeling af Den Blå Avis MC600 Challenge i pinsen til at teste sin Yamaha.

"Vi testede ved nordisk mesterskab, og det gik faktisk helt kanon. Vi brugte det som ren træningsweekend, og det resulterede i, at vi satte banerekord. Jeg har i hvert fald bevist, at jeg sagtens kan være med endnu, så den skal bare have noget gas," siger Steven Tirsgaard og fortsætter: "I weekenden bliver der kamp til stregen, men jeg er lidt nervøs for vejret. Det ser ud til, at det skal regne, og det er jeg ikke den store mester i. Det er ikke noget, jeg kan lide, selv om det går bedre og bedre. Men jeg vil da gøre mit for at stoppe Søren Hole."

Vejrudsigten generer derimod ikke Nicolai Sørensen, selv om han fra sine EM-sæsoner primært har været forvænnet med højt solskin.

"Jeg håber da på noget regnvejr i løbet af året, så jeg kan hente noget af det tabte," siger køreren på den gule Honda.

Korte fakta:

  • Kørerne i Den Blå Avis MC600 Challenge skal i aktion begge dage ved Juniløbet. Lørdag køres der en pre-finale, hvorfra de bedste omgangstider bestemmer startopstillingen til søndagens finale.
  • Denne finale er programsat til at blive vist live på TV2 Zulu klokken 14.35.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 12/06/05 - Jyllandsringen - MC600 Challenge
  •