Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault Scandinavian Cup

Hvor er formel kørerne henne?

Formel Renault
Scandinavian Cup 

09/06/05 

Formel Renault Scandinavian CupFormel Renault feltet skrumper ind
Klassen der ved introduktionen blev udråbt til den nye store formel klasse i Danmark - Formel Renault 2000 - får år for år færre deltagere!
 

Formel Renault 2000 klassen er en af de klasser der denne weekend skal køre på Jyllands-Ringen i forbindelse med Juniløbet, men det bliver med et meget magert felt.

Der er kun tilmeldt seks biler til Juniløbet, det er samme antal der var til klassens første løb på Ring Knutstorp.
Weekendens løb er endda tællende til det Skandinaviske Mesterskab!

Fra Danmark kommer:
Racing Denmark med tre kørere
- Jesper Wulff
- Johnny Laursen
- Konstantin Khorozov
Team Århus Racing med en kører
- Steffen Møller

Fra Sverige kommer:
Da Nina Racing med en kører
- Micke Ohlsson
Team CaWalli-Bilsport & MC med en kører
- David Björl


Det ser ikke ud til at der denne weekend bliver samme trængsel i Formel Renault 2000 klassen som sidste år!
(Foto: Motorsporten.dk)

Med tanke på at netop Formel Renault 2000 klassen er ved at være en af de mest udbredte formel klasser verden over (måske bortset fra F1800), så kan man undre sig over at der ikke er større interesse for klassen i skandinavien - er det fordi der mangler biler?
Nej - det er ikke tilfældet, alene i Danmark findes der pt mindst otte ledige Formel Renault 2000 racere, og i Sverige findes der nok tæt på et tilsvarende antal biler der mangler kørere.

En del af årsagen skal nok findes i, at potentielle kørere til klassen af repræsentanter fra de øvrige klasser, bliver 'tudet ørene fulde' med hvor dyrt det er at deltage i Formel Renault 2000 klassen.
Dette selvfølgelig for at advare eventuel kørere om priserne generelt, men da helt sikker også for at trække disse eventuelle køreremner over i deres egen klasse.

En anden væsentlig årsag til flugten fra formel klasserne, der også går en del ud over Formel 1800 klassen, skal nok også findes i den popularitet som standartvognene har i øjeblikket, ikke mindst takket være den meget brede dækning af DTC serien.
Det er helt klart noget der smitter af på de mindre standartsvogns- klasser, og som er med til at lokke nye kørere til at starte der, i stedet for i formel klasserne.

Danmark har store og stolte traditioner inden for formel sporten, men med seks kørere tilmeldt weekenden Formel Renault 2000 løb, hvoraf kun de fire er danskere, samt ti deltagere tilmeldt Formel 1800 klassen, heraf de otte er danskere, så ser det ud til at formel sporten i Danmark er noget på retur i øjeblikket.

Og så er det man fristes til at spørge:
Hvor er formel kørerne henne?
Og hvad skal der til, for at få dem ud på banerne igen?


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 12/06/05 - Jyllandsringen - FR 2000 DK
  •