Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Ellmies klar med nybygget bil

Clio Cup - DK 
08/06/05 

Clio CupSønderjyden skal forsøge at indhente noget af det tabte
Når tredje runde af årets Fleggaard Renault Clio Cup i weekenden køres på FDM Jyllandsringen, er det næsten en måned siden, at kørerne sidst har været i kamp.
 

Mens størstedelen af dem har brugt denne pause til afslapning, så har Klaus Ellmies, Haderslev, og hans hjælpere været travlt beskæftigede hjemme på værkstedet. Forrige runde af mesterskabet endte nemlig med en voldsom rulletur for sønderjyden.

"Bilen havde buler over det hele. Karrosseriet kunne godt være rettet op, men jeg ville ikke spilde tid på det," siger Klaus Ellmies, der i stedet anskaffede et helt nyt karrosseri, hvortil alle de mekaniske dele blev flyttet.

"Vi har arbejdet tre mand på den, men det tog os kun otte aftner, så det har klappet rimeligt godt. Sådanne nogle uheld hører med til det hele, men det er første gang i alle de år, hvor jeg har kørt, at jeg har haft sådan et uheld, så jeg kan ikke klage. Hvis man ikke kan lide den risiko, så skal man nok bare blive væk. Men det var da heldigt, at vi lige havde en pause på en lille måned."

Som alle andre uheld kom dette uheld alligevel meget ubelejligt for Klaus Ellmies, der er i gang med sin anden sæson i den hårdt udkæmpede mærkeklasse, hvor det for alvor er begyndt at gå fremad for ham.

"Det var nogle gode points, jeg gik glip af, for det kørte rimeligt godt på Padborg Park," indrømmer han. "I den klasse bliver man straffet hårdt ved sådan et uheld, så det gælder bare om at få det bedste ud af det. I weekenden gælder det så Jyllands-Ringen, og det er en bane, jeg altid har haft problemer med i Clio Cuppen. Sidste år lå jeg gennemsnitligt på en tiendeplads, mens jeg i år fik to femtepladser, så det er gået fremad, og jeg ser positivt på det i weekenden."

Men selv om Klaus Ellmies nu stiller op med en nybygget bil, så er det endnu ikke lykkedes ham at løse det problem, der indirekte var årsagen til hans gigantiske rulletur i pinsen.

"Jeg havde nogle motorproblemer, som vi stadig hekser med. Den fik nogle alvorlige motorudsættere, og da jeg så tabte bilens bagende i chikanen, havde jeg ikke tilstrækkeligt med power til at trække bilen fremad, og så gik det galt. Vi har funktionstestet bilen, men motorudsætterne er der stadig, så der er tale om en elektronisk fejl, som vi håber at kunne løse med en ny føler. Men den nye bil styrede faktisk noget bedre end den gamle," siger han.

For Klaus Ellmies gælder det nu om at indhente noget af det tabte, for uheldet har kostet ham dyrt i mesterskabssammenhæng. Inden uheldet lå han på femtepladsen blot 15 points efter den førende Per Poulsen, Årup, men nu er han dumpet helt ned på tolvtepladsen og ligger intet mindre end 52 points efter. Men uheldet har ikke påvirket hans indstilling til det forestående løb.

"Nej, overhovedet ikke," slår han fast. "Jeg har talt med mekanikerne, om vi skal tulle rundt eller give gas, men vi kommer nu engang for at være med oppe foran, så der bliver ikke lagt fingre i mellem. Det er nok kun den første bule, der gør lidt ondt, for så har man taget hul på det!"

Fleggaard Renault Clio Cup

Læs mere om:
  • 12/06/05 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •