Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ford tog sejren

DM Rally 
27/08/01 

En flot sejr til Ford Racing Danmark i weekends DM4-rally i Hobro
Det er en glad Brian Madsen som kan se tilbage på lørdagens DM4 rally i Hobro. Traditionen tro havde arrangørerne fundet nogle krævende og varierede prøver omkring Hobro med Nysum banen som rally centrum.
 

Hele den danske rally elite var samlet sammen med nogle stærke svenske og norske kørere.

Brian og Ford teamet havde forberedt sig optimalt til løbet og vidste inden første prøve, hvor vigtig sejren i dette rally ville være for den samlede kamp om mesterskabet.
Fra første meter var tempoet højt og Madsen tog hurtigt føringen i den tætte 1600ccm klasse. Bilerne i klassen er meget jævnbyrdige og det er kørerens præstationer på dagen der giver udfaldet. Brian fik hurtigt opbygget en komfortabel føring med en overraskende John Rasmussen som toer og den evige rival Søren Hjelm som treer.


Brian Madsen på vej mod sejren.
(Foto: Ford Racing Danmark )

Ved middagspausen havde Madsen og den hurtige Ford kit car et forspring på næsten 45. sekunder til nr. to. Det var derfor vigtigt for teamet at holde et stabilt og sikkert tempo resten af dagen og undgå at begå dumheder som kunne koste sekunder.

Lidt drama kom der dog. Allerede fra prøve 1. havde teamet kæmpet med en defekt lyddæmper og da der resterede 4 prøver forsøgte teamet at udbedre skaden. Det resulterede dog i en over ophedet lyddæmper, som udover udstødningsdampe også smeltede malingen i bunden af bilen, med en masse giftige dampe til følge og et mindre røgslør i kabinen. Kombinationen af det hele var med til at slå Madsen lidt af pinden og en kort overgang var tanken om at trække sig til stede.

MEN en hurtig indsats af serviceteamet fik Ford'en udbedret skaden, Madsen kom på fode igen og de sidste 2. prøver kunne køres i et sikkert tempo og sejren i DM4 kunne fejres.

Det er en utrolig lettelse af gennemføre DM4 som viste sig at være et meget krævende rally, ikke kun for køreren men også for materialet. Alt det teamet har arbejdet på ser nu ud til at bære frugt. Vi ved at træerne ikke vokser ind i himlen derfor er der ingenting som er givet. Vi arbejder videre med at forbedre bilen så den er optimal til næste DM rally som køres på Fyn den 29. september.

Næste opgave bliver dog allerede i næste weekend hvor vi kører et rally sprint til det årlige Grand Prix på Jyllands ringen. Mød op på søndag den 2. september og oplev Ford Racing Danmark på tæt hold. Der køres motorløb hele dagen.

Ford Racing Danmark


Læs mere om:
  • Brian Madsen
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: