Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Et vellykket arrangement

Special Saloon 
31/05/05 

Special Saloon Car Festivalen blev en stor success
Fonden Ring Djursland Motorsport og Djurslands Motor Klub Autosport, kan se tilbage på en særdeles vellykket weekend i forbindelse med afholdelsen af den første Special Saloon Festival.
 

Allerede inden selve løbsweekenden løb af stablen, var der lagt op til noget stort - for der var rekord stor deltagelse i flere af klasserne.


Starten på det første løb af de fire løb for Special Saloon Car biler gruppe 3 og 3.
(Foto: Motorsporten.dk)

Hovedattraktionen var naturligvis Special Saloon Car klasserne, hvor der var stor deltagelse både af hjemlige kørere, et stort antal kørere fra Norge, samt et par tyske kørere.
En af grundene til den store norske deltagelse, var at løbene denne weekend, talte med til det norske mesterskab.
De store felter, med de mange forskelligartede biler gav weekenden igennem publikum nogle spændende racere, samt meget spændende race, at se på.

Men det var ikke kun Special Saloon Car kørerne der leverede underholdning, det kunne de øvrige klasser også.

Både de to Gruppe N klasser, samt klassen for de historiske biler kombinert med Club Race kørerne stille med store felter, og leverede nogle flotte løb.

Super Cup samt Syver Race Cup kunne den weekend ikke mønstre helt så mange deltagere, men de der mødte op fightede så meget desto mere om placeringerne i disse klasser, så her var der også masser af underholdende racer at se på.


Der var mange spændende racere med i den historiske klasse for biler mellem 1972 til 1976.
(Foto: Motorsporten.dk)

Når løbsleder Bent Tilsted Rasmussen ser tilbage på weekenden, kan han konstatere:
"Arrangementet var en rimelig god success, blot kunne vi have tænkt os nogle flere folk på tilskuerpladserne. Der var generelt god tilslutning til alle klasserne ved Special Saloon Festivalen, og vi fik mange positive tilbagemeldinger på alle de ændringer der er sket på baneanlæget. Specielt ombygningen af opløbssvinget fik megen ros, og de mange flotte starter uden nævneværdige buler beviser også at det har hjulpet på sikkerheden samt hævet det sportslige niveau. Vi høstede også mange nyttige erfaringer, som skal hjælpe os til en endnu bedre Special Saloon Festival i 2006, og der vil fra norsk side blive arbejdet på at de tre nordiske reglementer bliver mere enslydende, hvilket skulle kunne tiltrække endnu flere norske kørere, samt også de svenske."

Det næste arrangement på Ring Djursland bliver '40 års jubilæums løbet' den 6. og 7. august, hvor følgende klasser deltager:
Danish Touringcar Championship (DTC), Renault Clio Cup, Gruppe N 1600 og 2000, Citroën Saxo Cup, Formel Renualt 2000, Formel 1800 samt motorcykelklassen MC600 Challenge.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 29/05/05 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her