Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Europas GP - Set og sket - Top 5

Formel 1 
29/05/05 

Heldig sejr til Alonso. Raikkonen til gengæld den uheldige. Heidfeld forsætter sit triumftog, og Ferrari fik begge biler i pointene.
 

Det blev en noget heldig sejr til Fernando Alonso, mens uheldet ramte Kimi Raikkonen. Ferrari fik begge biler i mål i pointene og Nick Heidfeld har for alvor fået gang i Williams bilen. Til gengæld skulle man kikke langt efter Toyota'erne i dagens løb.

Renault - 78 points:
Fernando Alonso var dagens absolut heldigste mand, da han fik sejren foræret efter brud på hjulophænget på Raikkonens bil. Alonso var starter sekser, slap rimeligt heldigt fra panikken i første sving og kørte sig siden stille og roligt helt frem i feltet. Raikkonen lå da forrest og kunne ikke fanges, men et flatspottet dæk ødelagde hans race på sidste omgang. Begge var dog lige ude at botanisere en eller flere gange, men flot hentet af Alonso, som fik det øverste trin foræret på sidste omgang. Fisichella led igen med alle mulige besværligheder. Bilen døde da han satte den i gear til opvarmningsrunden. Altså måtte han starte fra pitlane. Men han fik kørt sig stille og roligt op gennem feltet, han havde dog lidt besvær med Button ved et par lejligheder, især ved et pitstop. Det lykkedes dog for Fisichella at kæmpe sig videre frem, og sluttede trods alt løbet på en pointgivende placering - som nr. 6. Briatore var ikke til at skyde igennem efter den heldige sejr. Spørger man ham nærmere vil han nok også selv erkende at der var held med i spillet i dag. Pat Symonds undskylder endnu en gang overfor Fisichella, men kan ikke forklare hvorfor at det netop er Fisi der får alle uheldene. Både Briatore og Symonds roser Fisichella for hans kampånd der altså belønnede ham med points.

McLaren - 53 points:
To points til McLaren og Montoya i dag. Det var hvad McLaren fik ud af alle anstrengelserne. Næsten evigt uheldige Kimi Raikkonen var lige kommet over målstregen til sidste omgang da forhjulsophænget i højre side af bilen, ikke ville være med mere. Vibrationerne fra et flatspottet dæk blev for meget og ophænget brød sammen. Det sendte Raikkonen ud af løbet og langt væk fra de 10 points som en sejr giver. Nu blev det i stedet til et stort 0. Uheldigt og man føler da også med "Iceman". Nu blev det i stedet kun til en syvendeplads til Montoya, som havde sit at gøre i dag. Først rammer han for så vidt uforskyldt Mark Webber. Det sender Montoya tilbage i feltet, men han kæmper sig tilbage, og har undervejs bl.a. et par gode dueller med M. Schumacher. Men der bliver ikke givet ved dørene. Umiddelbart led Montoyas bil ikke overlast ved sammenstødet med Webber, men det viste sig efter løbet, at bunden faktisk var temmelig beskadiget. Så flot kæmpet af den iltre colombianer. Der var hængemuler i McLaren teamet efter løbet, og det er vel ganske forståeligt. Man havde ikke ventet dette resultat, men det viser igen hvad et flatspottet dæk, kan gøre ved en bil og dens dele.

Toyota - 44 points:
Var der nogen der var uheldige i dag, så må det være Toyota. Først kom mekanikerne på Trullis bil ikke hurtigt nok væk da starten skulle gå. Det kostede undervejs en straf til Trulli, måske hårdt dømt. Det er jo ikke Trullis egen skyld. Dernæst var R. Schumacher uheldig ved starten. Han havde ikke en chance for at ramme Alonso som bremsede op da panikken ved starten eskalerede. R. Schumacher måtte i pit og have en ny næse på bilen. Den tid det tog, sendte ham bagerst i feltet. Han tog dog udfordringen op, og fik faktisk kørt sig op midt i feltet, da han spandt af banen, og så var det løb slut. Han erkender selv indirekte at han nok var for tæt på Sato da han skulle overhale ham. Ingen downforce, ingen grip og så kan det gå galt hvad det da også gjorde. Lidt trykket stemning i teamet, men ikke alvorligt.

Williams - 43 points:
Det var held i uheld for Williams. Webber blev sendt ud i første sving, mens Heidfeld kørte en andenplads hjem. Havde det ikke været for Raikkonens uheld, var den daværende tredjeplads ikke blevet vekslet. Men absolut en flot indsats af Heidfeld der var på en anden strategi end de nærmeste konkurrenter. Kun Barrichello var på en tilsvarende strategi. Alt tyder på at kombinationen Williams - BMW - Michelin og Heidfeld fungerer godt i øjeblikket. Webber derimod var uheldig. Han blev ramt af Montoya i første sving og kunne ikke rigtigt undgå ulykken. Han blev sendt ud i sandet der hvor det virker bedst og så var løbet ovre for hans vedkommende. Ikke noget at sige til at Webber var noget frustreret efter løbet. Men allerede i næste uge går det løs igen. Test på Silverstone sammen med Heidfeld og Nico Rosberg.

Ferrari - 31 points:
Begge Ferrari kørere blev sat tilbage efter al virakken i første sving. Derfra var der kun opgave, nemlig at kæmpe sig tilbage. Og det var hvad de gjorde. Barrichello kom på podiet med en tredjeplads. Raikkonen igen nævnt. Men det skete ikke helt uden sværdslag. Der skulle kæmpes hele vejen og Barrichello er heldigvis for ham, blevet bedre i duellerne. M. Schumacher havde en anden strategi, som med lidt held kunne have været lige så god som Barrichellos. Men sådan skulle det ikke være lige i dag. M. Schumacher erkendte selv at han nok ikke kunne have indhentet DC i dag. Ligeledes følte han med Raikkonen som mistede sejren på sidste omgang. Ferrari er åbenbart ved at få styr på en del af problemerne som teamet har i denne sæson. Jean Todt udtrykker det nok bedst:
"Det er klart at det ikke er denne type resultater vi har som mål, men som omstændighederne er i øjeblikket, så må vi tage det vi kan få."

Jean Todt fortæller også at man ikke får resultaterne, når man ikke kommer længere frem i startfeltet end tilfældet er. Men der arbejdes stadig videre på højtryk for at redde sæsonen.

Dons

Læs mere om:
  • 29/05/05 - Nürburgring - Formel 1 - FIA F1
  •