Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Det bliver 'heilt greit' i Special Saloon Festivalen

Special Saloon 
26/05/05 

12 nordmænd udfordrer 26 danskere og 2 tyskere på Ring Djursland
Der bliver masser af action i weekenden på Ring Djursland, når den nye Special Saloon Festival løber af stabelen som det første af i alt tre arrangementer, der skal markere banens 40 års jubilæum i år.
 

Ja, faktisk fristes man til at sige, at det bliver heilt greit, for netop norske deltagere vil der være mange af i weekendens hovedbegivenhed.

Intet mindre end 12 kørere fra vores nordlige naboland har således tilmeldt sig Special Saloon Festivalen, som både kommer til at tælle til Norges Cuppen og den danske pendant, DASU Cuppen. Og selv om de danske kørere er på hjemmebane, så skal de ikke regne med at få det let, da den norske del af feltet tæller en række særdeles potente biler.

Favoritværdigheden har Pål Berg. Da de norske kørere startede deres sæson for fjorten dage siden, var det ham, der klarede sig bedst, og da han samtidig råder over en Porsche 993 GT2 Evo, har han også værktøjet til at sejre på Ring Djursland. Imidlertid er banen kendt for sine skarpe sving og deraf følgende nedbremsninger og accelerationer, hvorfor nogle af de lettere køretøjer vil kunne få en fordel. Det gælder eksempelvis den Lotus Elise, som Leif Børsted kører, men også Gisle Kverneland forventes at have gode chancer, da han kører i en Audi TT Coupé, som dermed får sin debut i dansk bilsport.

Antallet af spændende norske biler stopper dog ikke med denne trio. Roger Rui og Espen Løvstad kommer hver med en Mercedes Benz 190, mens Jens Nemeth deltager med en Nissan Primera, der har en fortid i den internationale Super Touring-klasse.

Tidligere på ugen nåede Djurslands Motor Klub Autosport op på 32 tilmeldte i Special Saloon-klassen, og man stødte derfor på loftet for det maksimale antal biler, der må starte på den smalle og krævende racerbane ved Tirstrup Lufthavn. Tilmeldingerne blev dog ved med at vælte ind, og i første omgang blev der oprettet en venteliste.

Hurtigt nåede man op på 40 kørere, som ønskede at deltage - heriblandt også to tyske kørere - og derfor har man nu taget den beslutning at afvikle Special Saloon Festivalen over endnu flere heats. De 40 racerbiler bliver nu delt i to grupper, hvor de mindste kører fire heats samlet, mens feltets vildeste biler ligeledes konkurrerer alene over fire heats. På denne måde imødekommer man ikke bare den store interesse, der har været fra deltagerside. Men minimerer også risikoen for de uheldige situationer, der kan opstå i et stort felt, når de langsomste biler bliver indhentet af de hurtigste og skal overhales med en omgang.

Læs også:
Ny tidsplan for Special Saloon Festivalen

Morten Alstrup


Læs alt om Special Saloon Festivalen

Læs mere om:
  • 29/05/05 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her