American Le Mans Series

Nu får Audi høvl!

ALMS
26/05/05

American Le Mans Series"Alting har en ende" - som Shu bi Dua synger i sangen om hvalen Hvalborg, og nu ligner det begyndelsen til enden for de ellers så sejrsvante Audi R8.

I de to seneste løb med deltagelse af R8´ere er det blevet til nederlag: Først LMES-løbet på Spa Francorchamps, og senest weekend´ens ALMS-løb på Mid-Ohio.

Løbet på den meget kuperede bane i Ohio, blev et af ALMS historiens mest spektakulære. Starten af løbet var præget af dueller mellem pole-setter Hayanari Shimoda i Zytek, de to Dyson-Lola'er og de to Champion-Audi'er. På grund af højere vægt havde Audi'erne det svært på den meget snoede bane.

Efter 16 af 117 omgange kom den første dramatik. En GT-Porsche holdt på tværs af banen og en GT Panoz "katastrofe-bremsede" så den efterfølgende JJ Letho i Champion-Audi ikke havde en chance for at undvige. Letho fik Audi'en bugseret tilbage til pitten på 3 hjul. Her udførte mekanikerne et mindre mirakel og fik bilen tilbage på banen efter 40 minutter!
Marco Werner overtog bilen og reddede en samlet femteplads, hvilket lige var nok til at bevare føringen i mesterskabet.

Dyson teamet var dagens store vindere, med sejr til James Weaver og Butch Leitzinger foran Andy Wallace og teamchef Chris Dyson. Shimoda og hans medkører Tom Chilton kørte suverænt løbets hurtigste omgange, men en afkørsel sent i løbet i en duel om tredjepladsen med Frank Biela sendte Chilton af banen. Med tredjepladsen hentede Biela/ Pirro ind på Letho og Werner. Der er kun 6 points mellem de to Champion-hold i den samlede stilling.

I GT1-klassen blev det dobbelt Chevrolet foran Borcheller og Mowlem i Saleen. Maserati'en med Bertolini og De Simone måtte nøjes med en femteplads efter et sammenstød med Biela.

GT2 gav som ventet en Porsche-sejr. Vinderbilen blev kørt af Romain Dumas og Timo Bernhard.