DM i Rally

Lige ved og næsten

DM Rally
23/05/05

Efter 2. afdeling af DM i rally, er der atter spænding i toppen. Ib Kragh vandt DM-1. Karl Åge Jensen vandt DM-2. Nu står de to, á point og deler førstepladsen!

At DM-2 ikke ville blive nogen let opgave for Ib Kragh/Freddy Pedersen, var nok meget få i tvivl om, forud for løbets start i lørdags. Et motorløb henlagt omkring Skive kaserne, med varieret underlag. Forud havde det regnet kraftigt, men ved løbets start ved det klaret op og tørt.

"Jeg var meget i tvivl om hvilke dæk vi skulle starte ud på", fortæller Ib der selv havde intermedia i tankerne, et allround dæk som både kan bruges på våd og tør vej. Freddy Pedersen ville gamble og sætte slicks på og sådan blev det. "Det var et klogt valg", indrømmede Ib efter prøven.

Ib og Freddy kiksede en nedbremsning på den første prøve. Lidt forvirring omkring et skilt, betød at Renault Raketten blev bremset ned lidt for tidligt, forud for et vinkel venstre sving. Flere af kørerne i feltet lavede samme fejl, som kostede mellem 3 og 5 sekunder. De kunne blive afgørende til sidst.

Før 3. sidste prøve var Ib Kragh 17 sekunder efter Karl Åge Jensen i sin firehjulstrukne Subaru Impreza. Det var anden gang prøven skulle køres og Karl Åge måtte se sig slået med hele 9 sekunder. Så manglede der bare 9 mere for at sejren var i hus. Der var 2 prøver til at hente de 9 sekunder. "Jeg plejer at være ret stærk på industriprøverne så planen var nu at satse hårdt der. Jeg vidste vi kunne slå Karl Åge", siger Ib. Inden han og Freddy nåede dertil, skulle en anden prøve køres for sidste gang og her gik alt op i hat og blå briller. "Jeg ved ikke helt hvad det var, men jeg kunne slet ikke få et ordentligt flow i bilen. Der var slet ikke ordentligt bid i banen og jeg kiksede et par gearskift, og den slags er der altså ikke tid til i det selskab vi var i", fortæller Ib. Karl Åge vandt med 10 sekunder. Så var det tid til industriprøven, men 17 sekunder var urealistisk på en enkelt prøve af den type og længde.
"Vi gav hvad vi kunne og hentede 8 sekunder på Karl Åge og slutter 9 efter ham. Det var ikke godt nok, men jeg er nu OK tilfreds alligevel. Karl Åge var stærkt kørende så at han vinder er helt fair", slutter Ib.

Kristian Poulsen i sin Corolla WRC vandt løbet, men kørte ikke med om point, derfor får Karl Åge Jensen, på 2. pladsen, de 20 vinder point. Ib og Freddy blev nr. 3 og så var dagens store overraskelse, Jørgen Pilgaard, som stillede op i lejet Peugeot 106 MAXI oppe som nr. 4, på trods af lang tid uden at have kørt motorløb. Det var Pilgaards rally nr. 150.

Nu skal Renault Raketten igen omkring værkstedet i Juelsminde for at få rettet et par små fejl og skader, inden det går løs på Fyn og 4 uger.