Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Monacos GP - Set og sket - Bunden

Formel 1 
23/05/05 

I bunden skete der ingenting, i hvert fald ikke i pointene. Red Bull fik for første gang i denne sæson ingen points.
 

De fem nederste teams, fik slet ingen points denne gang. BAR var undskyldt i og med at de ikke kørte. Men Sauber og Red Bull skuffede. Red Bull fik ingen points denne gang. Sauber lå til at få points, men kiksede i slutfasen. Jordan og Minardi er hvor de hele tiden har været, om end at Minardi sørgede for at få gang i løbet i dag.

Red Bull - 14 points:
Red Bull fik for første gang i denne sæson ikke points med hjem. Det var ellers ikke fordi at det ikke var meningen, men da Albers i Minardi spandt rundt, så måtte Coulthard stoppe op for at undgå Albers. Det opdagede M. Schumacher for sent, da han sandsynligvis ikke kunne se Albers holde stille. M. Schumacher måtte have en ny næse på hans bil, men sammenstødet med Coulthard gjorde at bagvingen og affjedringen på Coulthards bil blev så beskadiget at han måtte udgå. Så var der kun Liuzzi tilbage. Han lå på det tidspunkt placeret langt tilbage, og kæmpede midt i feltet i lang tid. Men bilen eller kører var hård ved dækkene. På omgang 61 var det slut da bilen kom så meget i ubalance at Liuzzi ramte autoværnet dækket punkterede. Han måtte udgå da man ikke kunne reparere bilen tilfredsstillende. Skuffelse hos Red Bull, der havde forventet om ikke andet så nogle points. Coulthard forklarede faktisk stemningen i teamet bedst efter en meget vanskelig weekend med to ord: "Sort uheld."

Sauber - 7 points:
Nr. 9 og nr. 11 til henholdsvis Massa og Villeneuve. Det var hvad Sauber teamet kunne konkludere efter GP'et i Monaco. Og det var ikke nogen heldig weekend. Begge kørere var godt nok fremme i pointene, men undervejs gik det galt. Massas dæk begyndte at smuldre og han mistede vejgreb. Det sænker automatisk farten, og koster placeringer. Men ikke nok med det. Villeneuve skulle frem i verdenen, da han havde bilen til det - også ifølge teamet - men ulykkeligvis har de to kørere et uheldigt møde med hinanden ved Ste Devote, som blev dyrebart. De mistede placeringer og points. Peter Sauber var da heller ikke særlig tilfreds, men mon ikke de ordner det internt i teamet.

BAR - 0 point:
Ikke med i løbet denne gang.

Jordan - 0 point:
Jordan teamet har ikke meget at skrive hjem om. Karthikeyan kunne slet få bilen til at fungere, og ramte autoværnet ret tidligt i løbet. Det ødelagde noget ved det hydrauliske system i bilen. Han var i pit et par gange for at få løst problemet, men det lykkedes ikke og man valgte ret hurtigt at trække ham ud af løbet. Dermed var missionen klar for Monteiro. Kør og indsaml informationer. Bilen har lige så lidt nogen chancer som Minardi, og da man tester næsten lige så lidt som Minardi, så gælder om at få kørt nogen kilometer under løb. Det lykkedes for Monteiro om end han var lidt i vejen for konkurrenterne når han skulle overhales med en omgang eller mere.

Minardi - 0 point:
Christian Albers var i fokus i dag. Og det var ikke fordi han skulle overhales med en eller flere omgange. Nej, han bragte spændingen ind i løbet da han spandt rundt og nærmest blokerede for al trafik. Også på et andet punkt kom han i fokus. Det var nemlig første gang at den nye Minardi PS05 kom i mål. Dermed fik teamet gode data at analysere. Friesacher var hurtigst af de to indtil han spandt rundt. Derefter føltes bagenden på hans bil meget løs, og det gik det heller ikke bedre end at han spandt rundt lige efter tunnelen senere i løbet og fik spredt en masse stumper og vragdele på banen. Det fik dog ingen betydning for konkurrenterne. Albers oplevede også en løs bagende på bilen. Nærmest ligesom en punktering, forklarede han efter løbet. Måske at et andet setup kunne forhindre den følelse. Nu må Minardi igen arbejde videre som de plejer. Next stop Nürburgring om en lille uge.

Dons

Læs mere om:
  • 22/05/05 - Monte Carlo - Formel 1 - FIA F1
  •