Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Monacos GP - 2. kvalifikation

Formel 1 
22/05/05 

Raikkonen igen på pole
Kimi Raikkonen holdt fast i gårsdagens topplacering, men kun med den yderste milimeter af fingerneglene. Fernando Alonso var hurtigst i dagens tidskørsel, men samlet set var Raikkonen 0.083 sekund hurtigere end spanineren.
 

Ellers var det en kvalifikation uden de store overraskelser. Altså hvis man ikke længere er overrasket over at Michael Schumacher skal starte ned som nr. 8 og Barrichello ligger længere tilbage. Ferrari har det svært og i eftermiddag får de det rigtig svært. Monaco er en svær bane at komme frem på. Så selvom Ross Brawn har noget oppe i ærmerne kan det blive noget nært umuligt for Ferrari at gøre sig gældende i Monaco.

Den største overraskelse i Monaco må være Minardi. De har åbenbart fået gang i den nye bil, og starter i dag foran de to Jordan racere. Rart at se at der også kan ske forskydninger i den ende af feltet.

Bagved de gule chikaner fra Jordan starter Ralf Schumacher, der ikke har nogen tid og Juan Pablo Montoya der er blevet bonket i hovedet for en episode i lørdagens træninger. Columbianeren skulle angiveligt have blokeret bremserne fordi han var sur på Ralf Schumacher. Resultatet var et større uheld med tre smadrede racere.

For Montoya er det problematisk. Han har hårdt brug for point for at vise at han kan matche Raikkonen. Som det er nu glider han mere og mere ind i andenkørerrollen.

Selve episoden har jeg ikke set, men umiddelbart forekommer straffen, at tage hans tid fra lørdagens kvalifikation, lidt vattet. En kører der laver den slags små beskidte numre skal slåes i hovedet så han stadig er øm i knæene flere måneder senere. En lille degradering er ikke nok straf for usportslig opførsel!

Tidskørslerne var som nævnt domineret af Raikkonen og Alonso. De to var i en klasse for sig selv. Det tegner til et spændende opgør mellem de to unge kørere.

Næst i startrækkefølgen er Mark Webber, der endnu engang har gjort det godt i kvalifkationen. Nu skal han bare snart have omsat de gode placeringer i kvalifikationen til pointgivende resultater - på den konto har australieren skuffet i år.

Hvad der er værd at bemærke er at Webber er over et sekund langsommere end de to forreste. Nu skal man være lidt varsom med at tage alle tider for gode varer, da en lille ting som mængden af brændstof spiller afgørende ind på hvor hurtigt slæden kan bankes rundt i gaderne. Men tankevækkende er det nu alligevel.

Giancarlo Fisichella tager den næste plads, italieneren har brug for endnu en god placering, helst på podiet. Jarno Trulli på 5. pladsen virker skarp, men spørgsmålet er om Toyotaen giver ham mulighed for at gentage sidste års sejr. Umiddelbart ser det svært ud. Men Monaco er det umuliges bane.

Heidfeld og Coulthard følger derefter. David Coulthard har altid været god for et godt løb i Monaco. Sejr bliver det nu nok ikke til, men når man sidder i en Red Bull kan mindre også gøre det. Bare fornøjelsen ved at starte foran Michael Schumacher må give give Coulthard en god følelse.

Så vi kan se frem til et spændende løb, sikkert stadig med Raikkonen og Alonso i hovedrollerne. Hvem af dem der trækker det længste strå vil blive afgjort af marginalerne. En forskel er dog at Alonsos forspring er så stort at han godt kan nøjes med de otte point for 2. pladsen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 22/05/05 - Monte Carlo - Formel 1 - FIA F1
  •