Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Montoya skal starte bagerst

Formel 1 
21/05/05 

Løbsledelse og kommissærer har truffet en måske noget kontroversiel beslutning efter den første kvalifikation i Monaco.
 

Et uheld i den sidste af formiddagens frie træninger, har nu fået placeret ansvaret. Den skyldige er ifølge stewards Juan Pablo Montoya. Uheldet blev skabt da Ralf Schumacher kørte ud fra pittet. Derved kørte han ud foran Montoya der var på en hurtig omgang. Montoya overhalede derefter Ralf Schumacher og lavede tilsyneladende en brake-test på sin tidligere holdkammerat hos Williams. Ralf Schumacher bremsede dernæst så godt som han kunne på stedet, men lige efter ham kom David Coulthard der også kom ud fra pittet. Og lige bag dem kom Jacques Villeneuve, der lige som Montoya var på en hurtig omgang. Ralf Schumachers nødvendige nedbremsning skabte en kædereaktion bagude, som fik både Coulthard og Villeneuve til at køre op bag i både Ralf Schumacher og hinanden.

Efter træningen og tidskørslen har stewards kikket nærmere på video og telemetri, samt haft de fire kørere til afhøring. Efter en votering kom resultatet så. Montoya fradømmes sin tid i kvalifikationen og skal dermed starte som nr. 18. Montoya havde ellers kvalificeret sig i femte hurtigste inden søndagens afgørende kvalifikation. Ikke uventet var de tre forulykkede kørere ikke i tvivl om hvem der havde skylden. Deres enighed kom til udtryk ved den dom som stewards senere afsagde over Montoya. Lige så enige som de tre kørere var, ligeså uenig var Montoya og også Ron Dennis.

Montoyas kommentar efter dommen:
"Det er yderst frustrerende. Alt hvad jeg ved, er, at Ralf skar ind lige foran mig og var meget tæt på at ramme mig, og så antager folk at jeg brake-testede ham. Men min omgang var ødelagt, og alt hvad jeg gjorde var at trække til side, fordi jeg vidste at Villeneuve var bag mig. Så vidt jeg ved, er den der skabte ulykken David Coulthard."

Ron Dennis var mindst lige så lidt begejstret for domsafsigelsen som Montoya:
"Jeg antager at det er et spørgsmål om pres og spændinger. Kimis præstation var helt fabelagtig, men Juan Pablos nye startplacering gør tingene noget vanskelige og betyder at vi skal se nærmere på hvordan vi får scoret vigtige points med hans bil, at få ham og bilen i top otte, hvilket ikke var lige det vi havde regnet med at skulle gøre. Det er en beslutning som ikke kan appelleres fordi hændelsen er sket i en uofficiel træningssession, og det er så det. Ulykker og hændelser er alle en del af Grand Prix racing. At ødelægge hans (Montoya. red.) weekend er, mener jeg, en anelse at overreagere."

Der er absolut ingen tvivl om at hverken Montoya eller hans chef, Ron Dennis, er stærkt uenige i dommen. Måske er Montoya offer for omstændighederne, eller også har stewards haft en dårlig dag, eller måske ladet sig påvirke af et ukendt pres udefra. Hvem ved?

Dons

Læs mere om:
  • 22/05/05 - Monte Carlo - Formel 1 - FIA F1
  •