Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Måske den største udfordring!

Formel 1 
21/05/05 

Formel 1 på prøve
Hvem sagde Formel 1 var kedeligt? I år lyder det endnu engang på kæmpe udfordringer til Formel 1 konstruktørerne, om end i dette tilfælde på en lidt anderledes måde.
 

På Magny-Cours banen i Frankrig udfordre man nemlig alle konstruktørerne til det absolutte ved at give dem en fantastisk opgave.

Byg den hurtigste sæbekassebil!
Dette er måske ikke så svært for nogen af dem, men en udfordring er det dog.

"Pinewood Derby Race" er en amerikansk tradition, som blev indført af en gruppe drengespejdere i Amerika , hvor deltagerne blev udstyret med følgende dele: Et bræt, fire hjul, og fire søm hvilke alle måtte indgå i konstruktionen af deres model. Den model som nåede hurtigst til bunden af den bakke som man udvalgte, var vinderen.


Selv om Formel 1 konstruktørene har frie udfoldelselsrammer i forbindelse med deres "Pinewood Derby Race", så er det nok tvivlsomt om de kan frembringe en konstruktion så fantasifuld som 'Den Gamle Redaktør' havde i 1959-60.
(Foto: Motorsporten.dk)

Selve løbet foregår på en bane som er udlagt i 3 spor, og den der først når bunden, er vinder. Der må ikke anvendes andet end naturkræfter, (ned ad bakke) og konstruktionen skal indeholde alle de remedier som man er uddelt, der forefindes dog mindste dimensioner og vægt begrænsninger, (BAR undtaget!) men ud over dette er slaget helt frit. (vi må håbe at Gordon Murray ikke deltager) Prøv lige at forestille dig en sæbekassebil, med en gigantisk støvsuger og sliding-skirts !)

Ideen med hele dette projekt, er at give konstruktørerne, der er så begrænset af Formel 1 reglementet, frie hænder til at udfolde sig, under de mest primitive forhold.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 03/07/05 - Magny-Cours - Formel 1 - FIA F1
  •