De røde racere fra Italien

WTCC
18/05/05

- er igen inde i kampen
Efter en overbevisende indsats i kvalifikationen hvor Alfa teamet satte sig på de 3 første pladser med Gabriele Tarquini forest og James Thompson på anden pladsen.

Overraskende var det at Andy Priulx med 50 kg handikap vægt i BMWén formåede at køre 4 hurtigste tid.

Første løb blev ren Alfa opvisning med hele 4 røde biler i front Tarquini, Thompson, Giovanardi og Farfus.
Priaulx formåede at komme hjem på en flot femte plads. Men bag Priaulx lå nu hele 3 gule Seat Toledoér, ført an af den unge tysker Peter Terting.
Dirk Müller som blev udelukket af kvalifikationen, grundet hjælp fra officials efter en afkørsel, startede bagerst i feltet, og kørte igen et imponerende løb, sluttede på en 10 plads.

I det andet løb skulle vi nu se overbevisende kørsel fra et tredje team, nemlig Spanske Seat. Forest startede gæstekører Jason Plato og ved siden af ham rutinerede Rickard Rydel, og alle gode gange seks kiksede Seat bilerne igen starten, Andy Priaulx røg frem som en raket fra 2 starts række..
Efter en kamp mellem Plato og Rydel kom Svenskeren op på 2 plads og begyndte stille og roligt at køre sig ind på den førende Brite Priaulx.
Ingen tvivl om at Priaulx brugte alt hvad han havde af materiel, men pludselig mærker han at BMWén mister greb og efter en hård opbremsning punktere Priaulx på højre forhjul og løbet er slut.

Det skaber pludselig plads til både Rydel og Plato og for første gang har vi 2 Seat i front.
Svenske Rickard Rydel vinder andet løb og den altid glade Jason Plato kommer ind, hårdt presset af Tarquini, på en 2 plads.
På 5 plads endnu en Seat kører Spanske Jordi Gene.

På 6 plads og med 3 gode point, kom Dirk Müller som derved bevarer føringen af Verdens mesterskabet.

Stillingen efter Silverstone:
1. - Dirk Müller - 32 point
2. - Gabriele Tarquini - 30 point
3. - Jörg Müller - 27 point
4. - Andy Priaulx - 27 point
5. - Augusto Farfus Jr. - 21 point

Næste løb i det spændende Verdens mesterskab køres på Imola, Race of San Marino den 28. - 29. maj.
Hele løbet vises direkte på Eurosport d. 29/5 fra kl. 15.00, og allerede fra morgenstunden er der live billeder fra kl. 9.00.