Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Audi satser på mere succes på Spa

DTM 
12/05/05 

DTMDTM-feltet rammer den klassiske belgiske bane for første gang
Audi har en god statistik på Spa-Francorchamps - to gange i træk har teamet vundet 1000 km. løbet på banen med den succesringe Audi R8, og nu håber teamet fra Ingolstadt på sejr til deres A4 DTM-racer.
 

Den belgiske bane er elsket af motorsports-fans og kørere, så der kan være en stor weekend i vente. Bare et sving som 'Eau Rouge' giver et sus - ikke kun for kørerne, men også for tilskuerne.

Inden Audi rammer den belgiske bane kører de to dage på Paul Ricard. Alle kørerne hos Audi er godt kendt med Spa, hvor der også har været testet i løbet af foråret. Her kørte Pierre Kaffer den hurtigste tid i sidste års racer, og efter tyskerens fornemme kørsel på Lausitzring er der ingen tvivl om at han er opsat på igen at levere en stor præstation.

Lidt kommentarer fra Audi-kørerne til det kommende løb.

Mattias Ekström
"På Hockenheim var vi hurtige på en enkelt omgang, men ikke over en hel distance. På Lausitzring var jeg ikke så god som jeg håbede på at være i Super Pole og havde tre Mercedes'er foran mig. Men under løbet var vi meget stærkere end på Hockenheim. Nu skal vi blot have sat alt sammen. Jeg tror vi vil ligge godt til på Spa - vi har lært meget om vores nye racer ved de to første løb, og vil forstå den endnu bedre efter testen på Paul Ricard. Tiden er kommet til at slå igen!"

Martin Tomczyk
"Jeg har aldrig kørt på Spa, men kom til at lære den under testen før sæsonen. Banen er meget udfordrende - det tager tid at lære alle facetter. Den nye A4'er var meget hurtig i løbet på EuroSpeedway. Det gør mig fortrøstningfuld til Spa. Jeg håber at jeg endelig ikke har mere uheld og kan score nogle point."


Vejret spillede en stor rolle i testen på Spa - her er det Tomczyk der kører rundt i den nye Audi A4 DTM-racer ved testen sidst i marts
(Foto: Audi Sportpress)

Tom Kristensen
"Sammen med Suzuka og Road America, er Spa en af mine tre favoritbaner. At køre gennem 'Eau Rouge' i en DTM-racer er virkelig spektakulært - ligeså meget for kørerne som for fansene. Banen har simpelthen alt: bakkede sving, sving som trækker væk fra udgangen, steder hvor det går op og ned. Indtil videre har jeg kørt tre gange på Spa, og har startet fra pole hver gang. Jeg har vundet én gang, sluttet på podiet én gang og haft et crash én gang..."

Allan McNish
"Spa-banen er uden tvivl en af verdens bedste. Den er på min personlige top-3. Jeg kørte første gang på Spa i 1988. På et tidspunkt var jeg holdkammerat med Mika Häkkinen og blev nummer 3. I 1995 - i Formel 3000, tog jeg pole position med mere end et sekund. Da jeg var i stand til at teste på Spa med A4 DTM'en før sæsonen, og selvom det var med en af sidste års biler, har jeg et klart mål: jeg vil med i Super Pole og hente mine første DTM-point."

Christian Abt
"Det er svært at vurdere hvor gode vi vil være med vores et år gamle biler på Spa. Vi mistede tid i den første sektor på det lange stræk ved testen, men vi var dog hurtigst i de to andre sektorer. Jeg tror ikke at vi har en chance mod de nye Audi'er og jeg tror også at Opel vil være meget stærke på Spa. Det bliver interessant. Spa vil højne DTM og vil være en stor udfordring for kørerne. Man kan ikke tillade sig at lave en fejl i et af de hurtige sving."

Pierre Kaffer
"Jeg kan ikke vente med at køre på Spa. Testen gik virkelig godt, og udover mit store uheld i 1000 km.løbet sidste år, har jeg kun gode minder om Spa. På de lange strækninger har vi ikke en fordel med sidste års biler, hvor de snævre og nedadgående dele er det som vi har brug for - tilskuerne kan forvente at se et meget lige felt."

Rinaldo Capello
"Min bil blev total splittet ad efter løbet på EuroSpeedway for at søge frem til problemet med understyring som har hindret mig siden det første løb. Normalt har en DTM-bil en tendens til overstyring. Jeg er sikker på at vi kan finde en løsning. Spa er den første DTM-bane som jeg allerede kender. Så jeg skal ikke lære banen igen og kan koncentrere mig om at arbejdet med opsætningen fra starten. Et point burde være muligt med en et år gammel bil hvis alt går perfekt."

Frank Stippler
"Jeg ser meget frem til Spa. Banen ligner meget Nürburgring-Nordschleife, hvor jeg voksede op. Desværre kunne jeg ikke teste så meget som planlagt med A4 DTM'en på Spa, så derfor mangler jeg stadig noget erfaring med de hurtige sving. For at bruge downforcen bedst disse steder er den største forskel i forhold til Porsche Cup-raceren som jeg kørte indtil sidste år."

Løbet vises lørdag fra kl. 13.30 på Viasat Sport 1 mens løbet vises på TV3+ søndag fra klokken 13.55.

Benji

Læs mere om:
  • 15/05/05 - Spa-Francorchamps - DTM
  •