Hurtigst i regnen

Go Kart
10/05/05

Thailand er kendt for sit gode vejr, men denne weekend var vejr-guderne ikke med løbs-arrangørerne. Flere af kørerne var dog glade for dette uventede vejr. Blandt dem var danskeren Thomas Raldorf.

Tredje afdeling af det Thailandske Mesterskab blev afholdt i weekenden 7.-8. maj 2005.

Om lørdagen, da tidstagningen blev kørt, stoppede regnen midt på formiddagen, og da det var tid til tidstagningen, var banen blevet helt tør. Her lykkedes det Thomas at sætte hurtigste tid - 0.4 sek hurtigere end nogen anden i sin klasse (Futura 2000).

Vejret var skiftende hele dagen om søndagen, så første heat blev afholdt i tørvejr, og her fastholdt Thomas sin flotte tid fra om lørdagen, og kørte en sikker førsteplads hjem.

Inden starten på andet heat havde vejret skiftet et par gange, og banen så ud til at være tør, men regnen truede med kraftig vind lige inden starten. Et valg skulle træffes, og Thomas valgte en form for en helgardering, hvor han satte regnvejrs dæk på men kørte med tørvejrs opsætning.

2 Omgange inde i løbet begyndte det at regne lidt og banen blev meget fedtet og glat. Det lykkedes Thomas at køre anden-hurtigste tid, men Preecha fra Thailand var ustoppelig. Han havde fuldt regn-setup og kørte 0.5 sek hurtigere end Thomas per omgang og 1.5 sek hurtigere end alle andre. Thomas blev overhalet 2 omgange før mål, men heldet var igen med Thomas, da Preechar's motor begyndte at sætte ud 200 meter før mål, og Thomas nåede lige at presse sig forbi for målstregen og tog også første-pladsen i andet heat.

Finalen blev dog helt anderledes. Regnen stod ned som den nu kan gøre det i tropiske lande og stoppede lige før finalen blev afholdt. Thomas havde derfor sat karten op til regn ligesom Preechar, og lige fra starten fløj Thomas afsted i sin "Italkart". Thomas åbnede hurtigt et hul på 200 meter til de andre og satte sig derefter på løbet med tider der var 2 sek hurtigere per omgang, end nogen af de andre.

Efter en dårlig start på året er Thomas nu tilbage i opløbet om det Thailandske Mesterskab. Thomas ligger nu på 2. pladsen med 50 Point, efter John Curran med 61 Point. John sluttede dagen på 2. pladsen.