Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 1601-2000cc

Flot start på sæsonen for Team No Limit Racing.

Yokohama Cup
1601-2000cc 

08/05/05 

Åbningsløbet på Jyllands Ringen blev en flot start på sæsonen for Team No Limit Racing. Weekenden var dog ikke uden problemer, men Teamet viste igen at en smule modgang ikke kan slå dem ud af kurs.
 

Som sagt har vi aldrig været bedre forberedt, så vi glædede os helt vildt til at komme ud og kører den første træning. Nu skulle vi se om alt vores arbejde op til sæson starten ville gøre en forskel.
For Sprælles vedkommende skulle træningen bruges til at lærer banen at kende, og selvom det ikke er meget man kan nå på 10 min. så gik det fint, ingen problemer med hverken Sprælle eller bilen.
Det var straks anderledes med Christian, han måtte kører ud fra træningen før tid fordi bilen ikke kunne bremse..!! Så nu gjaldt det om at finde fejlen inden den 1. tid kørsel. Sprælles 1. tid kørsel skulle også bruges til at få lært banen bedre at kende, og det gik bedre og bedre, i træningen kørte han 1:34,084 det er ikke en tid der er vær at skrive hjem om, men i tid kørslen kørte han 1:24,102 hvilket svarede til en placering som nummer 10, ikke dårligt og det gik hele tiden fremad.
Christian derimod havde stadig problemer med bremserne, og han nåede kun at kører 7 omgange, og hans tid på 1:21,625 svarede desværre kun til en 12 plads. Nu var det meget vigtigt at finde fejlen på bremserne, så bilen var helt klar til 2. tid kørsel.

Den 2. tid kørsel blev for Sprælles vedkommende ikke særligt opløftende, han kørte langsommere og hans tid på 1:25,906 svarede til en 12 plads. Det betød at han skulle starte 11'er samlet, alt i alt et tilfredsstillende resultat. Det gik meget bedre for Christian, der var desværre stadig problemer med bremserne, men han fik kørt hele tid kørslen og med en tid på 1:21,184 satte han 6. hurtigste tid. En god præstation af Christian, som betød at han skulle starte 9'er i 1. heat. Måske ikke den bedste placering, men som den evige optimist Christian er så var han sikker på at han ville kører sig op i løbet af heatet. Vi var nu klar til Søndagens heats, og der var i hvert fald en som havde en hel regnskov af sommerfugle i maven...

Taktikken til Sprælles 1. heat var klar, tag det stille og roligt i starten og undgå for alt i verden buler..!! Starten gik fint, Sprælle kom godt af sted og lå sammen med 3 andre konkurrenter, og efterhånden som heatet skred frem var det tydeligt at han var lidt hurtigere en dem. Det gik da også fint med at få overhalet de 2 første, men da han skulle prøve at overhale den sidste gik det galt. En lidt for sen nedbremsing betød at han ikke kunne holde bilen, og han mistede 2 placeringer. Ekstra ærgerligt fordi det var sidste omgang, så i stedet for at slutte på 9.pladsen blev han 11'er, hvilket også var hans startplacering til 2. heat. En hektisk debut til Sprælle.

Christians taktik var også klar, han skulle forsøge at kører sig op fra sin 9. plads og se om han kunne ramme top 6 så han kunne få en bedre start placering til 2. heat.
Christian fik ikke den bedste start, men bevarede dog sin 9. plads, lige bag ved Bruno Rasmussen. Foran Bruno var Kaj Verner Randrup, og det var tydeligt at både Christian og Bruno var lidt hurtigere. Så nu var det om at komme hurtigt forbi, så den forreste de af feltet ikke kom for langt væk. Efter et par omgange går både Bruno og Christian forbi Kaj Verner Randrup, nu var det så op til Christian at komme forbi Bruno, lidt længere fremme lå Rene Hoff nemlig på den forgyldte 6. plads, men der skulle køres rigtigt stærkt for at fange ham.
Bruno er jo ikke lige sådan at komme forbi, så da Christian kom forbi for enden af langsiden var der lidt for langt op til Rene Hoff, så vi havde indstillet os på at det ville blive til en 7. plads. Men så skete der noget oppe forrest i feltet, og det må være en hver racerkørers mareridt, den førende Kent Iversen fik lige pludselig problemer med hans bil, og mistede fuldstændigt farten. Det betød at de 6 bagved liggende kunne kører forbi, og nu lå Christian lige pludselig på den 6. plads som betyder at han skulle starte 1'er i 2. heat. Vi føler virkelig med Kent Iversen, han så helt suveræn ud, og havde kørt hurtigst hele weekenden. Heatet blev vundet af Kurt Thiim med debutanten Casper Lind Poulsen på en meget flot 2. plads.
Sprælles 2. heat blev en blandet fornøjelse, han skulle starte 11'er og taktikken var den samme som fra 1. heat. Han fik igen en god start, og efter et par omgange begyndte han at kører sig op igennem feltet. Men på 8. omgang vil han bremse sig forbi Ruben Padkjær, og her går det desværre galt Sprælle går lidt for sent på bremsen og ender ude i sandkassen. Synd for sprælle som hvis alt var gået godt sikkert havde slutte på en 7. plads. Han kørte også en flot tid på 1:22,560, en forbedring på næsten 2 sek. i forhold til 1. heat, så det skal nok komme det er vi helt sikre på.

Anderledes så det ud for Christian, han skulle nu starte 1'er og det ville blive spændende at se om han kunne holde hele vejen hjem. Bremserne var stadig ikke helt perfekte, så det kunne blive til hvad som helst. Samtidig var der jo andre som meget gerne ville snakke med om sejren i heatet.
Christian kom godt fra start, og hold sin placering men han var hårdt presset af Flemming Schantz og Kurt Thiim. Og nede bagfra kom den uheldige Kent Iversen flyvende..!! Det så virkelig ud som om at Christian ikke kunne holde stand, men stille og roligt begyndte han at trække fra de andre. De havde også nok at se til, Kent Iversen kørte sig nemlig hele tiden op fra sin 7. plads og pressede de andre godt og grundigt..!! Det varede da heller ikke længe før han var oppe i kofangeren på Christian, samtidig var Christian begyndt at pumpe bremsen for enden af langsiden så det så ikke alt for godt ud. Den eneste trøst var at Christian var lidt hurtigere en Kent over på det nye baneområde, så når de kom ud på langsiden havde Christian mulighed for at forsvarer sin placering. Men den knægt har is i maven, vi andre som var blevet 1000 år ældre i løbet af heatet, troede egentligt at det kun var et spørgsmål om tid, før Kent ville overhale Christian. Men på 3 sidste omgang begynder Christian at blinke til os ud af langsiden..!! Hvad nu...?? Er der noget galt..?? Tankerne farede igennem hovederne på os, men det var så men bare Christian der havde luret at Kents fordæk var brugt op, og han derfor ikke havde mulighed for at komme forbi Christian..!! Så nu kunne han kører sejren sikkert i hus, en super præstation af Christian.
Et kanon flot resultat med en helt ny bil, og et sæt bremser som ikke virkede 100%. Vi fik en masse dejlige point med hjem, og vi har nu tid til at få lavet bilen klar til det næste løb på Padborg Park den 14/15 maj.
Så vi ser frem til løbet på Padborg Park, og vi er som altid fuld af optimisme, det bliver spændende at se om vi kan gøre det lige så godt igen.


Læs mere om:
  • 01/05/05 - Jyllandsringen - Yokohama Cup Gr. N 2000
  •