Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

God indsats af debutanterne

Danish
Touringcar
Challenge 

04/05/05 

David Falch kørte sig flot frem i feltet
Søndagens Åbningsløb var ikke bare premiere for årets Danish Touringcar Championship. Det var også premiere for de fem kørere, der var debutanter i bilsportens hårdeste klasse, hvor de gennemgående klarede sig rigtig godt ved deres første optræden.
 

Én af de fem debutanter fik i øvrigt en weekend med et minimum af køretid, men det vidste han godt på forhånd. Det var David Falch der havde en dom hængende over hovedet efter en forseelse fra 2004-sæsonen, og det betød, at han måtte sidde årets første pre-finale over og i stedet starte finalen fra bageste startrække.

Køretiden blev dog minimeret yderligere på grund af tekniske problemer med LV Peugeoten under lørdagens træning, hvor David Falch kun nåede tre omgange, inden han måtte parkere. Men heldet i uheldet var dog, at den tidligere karting-Danmarksmester kunne starte sin finale på helt friske dæk, og det var bl.a. med til at hjælpe ham godt op i feltet.

Allerede efter første omgang havde han lagt tre konkurrenter bag sig, og der fulgte nu en kamp for at komme forbi Hans Hartmann. Da uldjyden var passeret, gik David Falch i gang med at presse Klaus Verner, som også måtte vige pladsen for sin teamkammerat. Sidste overhaling lavede David Falch på tiende omgang, og da han kørte udenom Kim Lund, var han fremme på 11. pladsen!

Stort set i det meste af finalen havde Kim Lund været placeret som bedste privatkører, men kampen var også hård blandt klassens nybegyndere. Inden David Falch dukkede op i horisonten, havde Kim Lund kæmpet med bysbarnet Klaus Verner, og den dyst fortsatte også, efter at David Falch havde passeret dem.

I pre-finalen var det Hans Hartmann, der endte som den bedste kører blandt debutanterne. I den første fjerdedel af løbet udgjorde han feltets agterlanterne, men så begyndte han støt og roligt at arbejde sig frem i rækkerne, og da det ternede flag blev svunget, havde han passeret fire konkurrenter og lå på en 17. plads blandt de 21 kørere, som fuldførte pre-finalen. Finalen blev derimod lidt af et antiklimaks, for her endte den rød-hvide Honda Accord i sandkassen for enden af langsiden.

Sandkassetur blev det også til for Team Den Blå Avis' privatkører, René Rasmussen. Den regerende Ferrari-mester havde med 17. bedste tid været hurtigste mand blandt debutanterne, og den placering holdt han også over de første omgang i pre-finalen, indtil han kørte af banen for enden af publikumslangsiden. Bedre gik det dog i finalen, hvor René Rasmussen fik kørt sig op i pointene og samtidig blev den eneste debutant, som blev noteret for en tid under 1.13, selv om han var plaget af elektriske problemer i sin Toyota Corolla T-Sport.

"Det var en ok debut, men selvfølgelig ærgerligt, at jeg skulle slås med tekniske problemer i finalen," sagde René Rasmussen bagefter. "Jeg synes, jeg havde farten og håber i den kommende uges test på Padborg Park at få lidt mere køretid med en optimal bil."


Læs mere om:
  • 01/05/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •