WTCC på Magny Cours i Frankrig

WTCC
03/05/05

Begge løb i søndagens løb blev domineret af de suveræne BMWér
Det lykkedes for en meget lykkelig Jörg Müller at vinde begge løb og derved fik han revance for det skuffende resultat fra første og anden afdeling på Monza.

Men en helt speciel indsats kom fra Dirk Müller som på trods af 45 kg ekstra ballast opnåede point i begge afd. og med en flot 2 plads i andet løb.

Eneste ikke BMW kører som blandede sig i top striden var Svenske Rickard Rydel som i sin Seat Toledo først kørte anden hurtigste tid til lørdagens kvalifikation, og sluttede på en flot 3 plads i første løb, men han blev hårdt presset i andet løb og røg helt ned på en 11 plads iøvrigt skarbt forfuldt af Roberto Colciago i en Honda Accord Euro en af de nye biler i WTCC.

Løbets største skuffelse var igen Alfa Teamet, deres bedste resultat var en 4 plads til Gabriele Tarquini i første løb. Det kunne ellers have endt rigtig godt da Augusto Farfus startede på pole position til andet løb, men de hurtige BMWer passerede ham hurtigt, så han sluttede på en 5 plads.

Alfa Romeo Racing Team udtalte efter løbet, at de var meget rystede over at de ikke kunne følge BMW erne på trods af deres ekstra vægt, de frygter at BMW´s dominans vil tage spændingen af det nye Verdens mesterskab, en ellers ikke ukendt faktor i Formel 1 hvor det tidligere var en anden del af den Italienske familie der har været dominerende.

Næste løb i serien foregår på den anden side af Atlanten i England på Silverstone og sidst der blev kørt ETCC på banen var tilbage i 2002, hvor løbet blev domineret af Alfa Romeo bla. vandt Nicola Larini løbet. Larini køre i år med det nye Chevrolet team. Fabricius Giovanardi var dengang hurtigst i kvalifikationen.

VM stilling efter Magny Cours:
1 Dirk Müller (D) 29 point
2 Jôrg Müller (D) 25 point
3 Andy Priaulx (GBR) 23 point
4 Antonio Carcia (ESP) 19 point
9 Rickard Rydel (S) 7 point

Løbet på Silverstone, 5. og 6. afdeling af WTCC, sendes live på Eurosport den 15. maj fra kl. 15:00.