Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Legarth har også en titel at forsvare

Danish
Touringcar
Challenge 

28/04/05 

16 privatkørere kæmper om DTC Cuppen
Det er ikke kun Casper Elgaard, Århus, der ved weekendens Åbningsløb på FDM Jyllandsringen starter et titelforsvar. Feltet i Danish Touringcar Championship tæller også en anden titelindehaver.
 

Det er Mike Legarth, Vamdrup, der sidste år vandt DTC Cuppen, som er det interne mesterskab i mesterskabet for feltets privatkørere.

"Og det bliver hårdere end sidste år at vinde DTC Cuppen, for konkurrencen bliver sværere end nogensinde," siger BMW-køreren, som sidste år var så godt kørende, at han faktisk kunne tage titlen allerede inden DM-Finalen. Men det sker næppe i år, hvor intet mindre end 16 privatkørere har tilmeldt sig privatmesterskabet, ligesom forårets testtider er styrtdykket.


Mike Legarth forfølges af sine to kolleger fra DTC Cuppen, Martin Pedersen, og Hans Hartmann.
(Foto: Torsten Palrum)

"For det første er feltet større, og for det andet har folk opdateret og forbedret deres biler betydeligt, og det bliver spændende at se, om det er banerne eller bilerne, der er blevet bedre. Der er historisk tradition for, at testtider skal tages med et gran salt, og jeg kørte selv under banerekorden på Jyllandsringen tidligere på ugen, men da konkurrenterne ikke var der, ved jeg ikke helt, hvor jeg præcist står," siger Mike Legarth. Men han er dog ikke i tvivl om, hvorfra konkurrencen i DTC Cuppen vil komme fra.

"Den kommer fra Peugeot, Toyota og så privat-BMWerne," lyder det bløde svar, der rummer de mærker, som har størst dækning i DTC Cuppen. Men presser man Mike Legarth, så er der specielt én konkurrent i privatfeltet, han peger på.

"Michael Carlsen bliver nok min skrappeste konkurrent ud fra det, jeg oplevede sidste år, og de tider, jeg har set Peugeoterne køre under test, understreger bare dette. Men der er mange andre, som kan blande sig i topstriden i DTC Cuppen."

Mike Legarth er i øvrigt én af blot syv privatkørere, som starter året i det samme materiel, som de sluttede 2004-sæsonen med. Sidste års toer, Michael Carlsen, Vissenbjerg, har således bygget en ny og spændende Peugeot 307 CC (Cabriolet Coupé) op til den nye sæson, mens debutanten Hans Hartmann, Herning, står bag feltets anden bilnyhed, en Honda Accord Euro-R, der har en fortid i European Touring Car Championship.

Det er også blandt privatkørerne, at man finder årets øvrige debutanter. Trioen David Falch, Roskilde, Kim Lund og Klaus Verner, begge Silkeborg, er således rykket op fra Yokohama Cup 2000, mens René Rasmussen, Frederikssund, har taget springet fra Ferrari Scandinavia Challenge, som han vandt sidste år.

"Det er gået forbavsende let, og alle de skrækhistorier, jeg har hørt om, har jeg kun oplevet få af," siger René Rasmussen om skiftet til Team Den Blå Avis' forhjulstrukne Toyota Corolla T-Sport.

"Det, der er det sværeste, er, at der ikke er så meget elektronik i DTC-racerbilen. I Ferrarien har vi alt mulig elektronik i bilen, men det er der ikke i en DTC-racer, og specielt på våd bane er det svært. Men det er også den første racerbil, jeg har kørt, hvor jeg selv skal skifte gear, for i Ferrarien har jeg været så forkælet, at jeg bare skulle trykke på en knap!"

Korte fakta:

  • For at blive klassificeret som privatkører af DTC-organisationen må man ikke have motorsporten som hovederhverv.
  • Halvdelen af DTCs præmiepulje på 999.000 kroner er øremærket privatkørerne, der også har mulighed for at vinde præmier i det generelle klassement.
  • De to første udgaver af DTC Cuppen blev vundet af Jesper Sylvest, Jægerspris (2003), og Mike Legarth, Vamdrup (2004).

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 01/05/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •