Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Bliver Kim Philip siddende?

MC600
Challenge 

27/04/05 

Danmarks hurtigste to-hjulere udkæmper årets første slag i weekenden
Når Danish Touringcar Championship i weekenden tager hul på sæsonen, vil Danmarks hurtigste to-hjulere også indtage FDM Jyllandsringen.
 

For tredje år i træk er Den Blå Avis MC600 Challenge fast supportklasse, og efter at Kim Philip, Blommenslyst, har vundet de to første udgaver af mesterskabet, er det store spørgsmål, om han kan forsvare titlen og score et hat-trick?

"Det vil jeg da køre efter, for selvfølgelig deltager jeg da for at vinde," siger fynboen, der samtidig også erkender, at det måske ikke bliver så let for ham som i de to foregående år.

"Jeg vurderer konkurrencen til at være blevet væsentligt hårdere, for i forhold til konkurrenterne er min Suzuki jo den samme model som i de to sidste år, hvorimod deres motorcykler er helt nye modeller, som er noget hurtigere på langsiderne. Jeg tror, at der bliver flere om buddet i år, for der er mange, der vil være konkurrencedygtige fra start, så der bliver vel 5-6 kørere, som kan vinde mesterskabet."


Kim Philip foran Steven Tirsgaard.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

En stor del af rytterne i årets felt fortsætter med de motorcykelmærker, som gav dem adskillige løbssejre sidste år. Det gælder ikke mindst sidste års sølv- og bronzemedaljevindere, Søren Hole, Kalundborg, og Ulrik Døssing Nielsen, Kjellerup, der er tilbage i sadlen på henholdsvis Kawasaki og Yamaha. Men der er også ryttere, der har skiftet mærke i bestræbelserne på at komme til tops i år.

Den regerende nordiske mester, Nicolai Sørensen, Thisted, bliver således Hondas trumfkort i Den Blå Avis MC600 Challenge, mens sidste års store sensation, Steven Tirsgaard, Herning, sammen med det øvrige Team Designa Køkken er skiftet fra Suzuki til Yamaha.

"Der er egentlig ikke de store forskelle på motorcyklerne. Yamahaen har måske lidt mere effekt, men de to motorcykler kører meget ens, når man få dem sat op," siger Steven Tirsgaard, der dog er glad for skiftet.

"Personligt har jeg det dog bedre på Yamahaen end på Suzukien, for jeg føler mig lidt bedre til rette på den, og der er ingen tvivl om, at det er noget materiel, vi kan komme til tops med. Da vi testede inden sæsonstarten, var det da også vi fire kørere fra Team Designa Køkken og så Kim Philip, som havde de bedste tider. Det var rart at konstatere, når vi nu også følte os godt tilpas på de nye motorcykler."

Sidste år var det Steven Tirsgaard, der skød frem som trold af en æske og længe udgjorde den største trussel for Kim Philip, indtil han blev ramt af kyssesyge.

"I de sidste løb var der hverken gnist eller kraft til noget, men da vi gik i gang med at teste i år, kunne jeg mærke, at energien var kommet tilbage," siger Steven Tirsgaard. "Men kampen i år bliver ikke kun mellem mig og Kim. Der kommer også andre kørere med op, og der er mange andre, som kan være vindere. Det er et utroligt hårdt felt i år, og der er også kommet nogle nye kørere med, som vil kunne true os, mens der er andre, som har skiftet motorcykler."

DBA MC600 Challenge

Læs mere om:
  • 01/05/05 - Jyllandsringen - MC600 Challenge
  •      ASETEK SIMSPORTS