Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Prix 2

Imola - Race 1

Grand Prix 2 
23/04/05 

Finsk sejr
Heikki Kovalainen sejrede i det første GP2-løb foran Jose Maria Lopez.
 

Det var et fejlfrit løb fra Kovalainens side, og dermed kunne han sejre foran Lopez - iøvrigt ganske fornemt for Renault at kunne se dette, da de to kørere er en del af Renaults program for kommende topkørere. Det var ellers Kovalainens holdkammerat, Nicolas Lapierre der havde pole position, men franskmanden nåede aldrig at se meget til det, da han ikke kom til start med en ødelagt motor - ærgerligt for franskmanden. Han kan dog glæde sig over at have sikret sig 2 point for weekenden, efter at have fået pole.

Det kunne ellers have været blevet til en triumf for den tidligere Formel 1-kører, Giorgio Pantano. Han sikrede sig et godt forspring på de første omgange. Længere tilbage kørte Kovalainen sig dog støt og roligt fremad og satte flere giftige overhalingsforsøg ind. Og der var også hårde kampe mellem Ernesto Viso og Scott Speed - i det hele taget var der meget action, og derfor også en del kørsel udenfor den normale linje.


Giorgio Pantano førte an - senere drillede teknikken
(Foto: GP2series)

Pantano stoppede til sit obligatioriske stop på 13. omgang og havde på det tidspunkt åbnet en føring op på 6-7 sekunder. Lopez blev dog længere tid ude - han havde også fået lidt luft da Kovalainen pittede, så argentineren forsøgte at få lidt mere tid at køre på.

Efter pitstoppet var det dog Kovlainen der lod til at have det meste overskud - han kom meget tættere på Pantano, men havde meget svært ved at komme helt tæt på den rutinerede italiener. Det andet stop gik dog ikke som forventet for Pantano, der virkelig havde en langsom racer derefter - Lopez smuttede forbi og senere måtte Pantano så også opgive. Og Kovalainen? Ja, han havde lagt den bedste strategi oppe foran og timede sine pitstop perfekt i forhold til konkurrenterne. De sene pitstop lod til at være den bedste løsning.


Arden-teamet og Kovalainen satsede rigtigt med pitstoppene - og det gav i sidste ende sejren
(Foto: GP2series)

Alt i alt et taktisk løb, men serien er præget af at være helt ny. Der er store afstande mellem flere af kørerne og der har været lidt for mange tekniske problemer, hvilket har hindret flere af kørerne weekenden igennem. Men det bliver nok bedre som sæsonen skrider frem.

Resultatet af race 1

Nr.KørerTeamTid
1.Heikki KovalainenArden1t02m15,934s
2.Jose Maria LopezDAMS+ 6,802s
3.Scott SpeediSport+ 17,742s
4.Gianmaria BruniColoni+ 18,438s
5.Adam CarrollSuper Nova+ 21,571s
6.Neel JaniRacing Eng.+ 43,007s
7.Alexandre PrematART+ 46,919s
8.Nico RosbergART+ 48,672s
9.Olivier PlaDPR+ 56,079s
10.Ernesto VisoBCN+ 1m21,028s
11.Sergio HernandezCampos+ 1m30,550s
12.Mathias LaudaColoni+ 1 omg.
13.Giorgio PantanoSuper Nova+ 1 omg.
14.Nelson PiquetHitech Piquet+ 1 omg.
15.Clivio PiccioneDurango+ 2 omg.

Hurtigste omgang kørt af Ernesto Viso - 1m35,257s


Champagne til de to Renault Development-kørere - Heikki Kovalainen (tv.) og Jose Maria Lopez (th.)
(Foto: GP2series)

Benji

Læs mere om:
  • 24/04/05 - Imola - Grand Prix 2
  •