Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

DTC bliver hårdere end nogensinde før

Danish
Touringcar
Challenge 

25/04/05 

Topkørerne forventer tæt kamp om årets Danish Touringcar Championship
Der er lagt op til én af de hårdeste sæsoner nogensinde, når årets Danish Touringcar Championship skydes i gang på FDM Jyllandsringen den 1. maj.
 

Efter sidste sæsons stemningsmættede finish skal Casper Elgaard, Århus, i år forsøge at forsvare sin prestigefyldte titel, og det bliver næppe nogen let sag. En række af seriens andre stærke navne er i år top motiverede efter at være skiftet til nye teams og andre biler, så det store spørgsmål er, om mesteren kan genvinde titlen.
"Ja, det kan jeg," siger Casper Elgaard uden tøven i stemmen. "Jeg befinder mig i nok det bedste team, der er i DTC, har en god bil og nogle gode mekanikere, og jeg mener selv, jeg har bevist, at jeg er én, der kan vinde løb, så hvorfor skulle jeg ikke kunne gøre det i 2005?"


Casper Elgaard (i bilen) udfordres af Jan Magnussen og Jason Watt (t.h.).
(Foto: Torsten Palrum)

Rent mentalt vurderer køreren fra Team Essex Invest ikke, at årets udfordring er væsentligt anderledes end sidste år.

"Man skal slå alle de andre. Så nemt er det," slår han fast. "Der er selvfølgelig den ændring, at alle løb tæller i år, så det er mere vigtigt, at man fuldfører. Det gælder om at være med fremme hele tiden og vinde nogle af løbene, og jeg tror helt sikkert på, at vi kommer til at kæmpe med Toyota om mesterskabet igen i år."

Mens Casper Elgaard fortsætter i samme team og i samme bilmodel som sidste år, så har hans to forgængere på kongetronen skiftet arbejdsgivere til den nye sæson. Jason Watt, Herlev, og Jan Magnussen, England, vil ved Åbningsløbet debutere som henholdsvis Volvo- og Toyota-kørere.
"Jeg synes, at chancerne for at genvinde titlen er gode, men jeg tror også, at det bliver hårdere end nogensinde før," lyder vurderingen fra Jan Magnussen, der i år starter for Team Den Blå Avis.

"Men med teamet omkring mig og deres indsats har vi en god chance. Toyotaen er utroligt letkørt, og da jeg altid har kørt med forhjulstræk i standardvogne, er der kun lidt, jeg har skullet vænne mig til. Teamet har været super forberedt, så jeg har glædet mig til hver eneste gang, hvor vi har skullet teste. Men der er ingen tvivl om, at Casper og John (Nielsen, red.) bliver hele feltets hårdeste konkurrenter."

For en af feltets andre profiler, Jason Watt, har vinterhalvåret budt på større udfordringer. Han er gået til Volvo Motorsport Danmark, der med S60-modellen råder over feltets største bil.

"Det har været hårdt, når man har vænnet sig til at køre den samme bil i tre år, og Volvoen kører altså noget anderledes. Men omvendt bliver det også spændende med et nyt, energisk og optimistisk team," siger 2002-mesteren.

"Jeg fornemmer, at det er en god pakke. Mit nye team ved, hvad de laver, og jeg tror, jeg kan bidrage med den know how, der gør, at vi kommer op på et højere niveau. Men konkurrencen bliver jo hårdere end nogensinde. Det siger man godt nok hvert år, men det passer rigtigt godt på i år. Der bliver endnu bedre materiel til topkørerne, og der kommer mange privatkørere, som får lige så godt materiel som fabrikskørerne."

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 01/05/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •