Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Loeb deltager på Le Mans

Le Mans 
15/04/05 

Le MansDen forsvarende WRC-mester mod nye veje
Le Mans-feltet 2005 får ikke mindre end en regerende verdensmester i feltet. Den franske WRC-mester, Sebastien Loeb stiller op i den ene Pescarolo-racer og bliver holdkammerat med landsmændene Soheil Ayari og Eric Helary.
 

Den anden Pescarolo bliver kørt af lidt af en fransk super-trio i Collard, Boullion og Comas. Men særligt entre'en af Loeb er meget interessant. Citroen har godkendt at han deltager, selvom det indebærer en risiko for ikke at kunne forsvare WRC-titlen. "Der er helt sikkert en risiko. Hvis jeg skader mig selv vil det ødelægge min og Citroens sæson. Men teamet har dog en forståelse for at dette er en god udfordring for mig, og de kender mig nok til at vide at jeg ikke tager forhastede chancer," siger Sebastien Loeb.


Loeb har fået lov at deltage på Le Mans
(Foto: Citroen)

Der er yderligere også god grund til at Loeb gerne vil markere sig. Citroen trækker sig ud af WRC efter denne sæson, og dermed kan det blive sværere at finde et andet sæde i WRC. Og da Loeb blot er 31 år har han stadig mulighed for at finde nye udfordringer. Måske i sportsvogns-race.

Han holder da også muligheden åben. "Det er en chance for at udforske nogle andre ting, og nyde det samt prøve noget af i en større racer, som er meget anderledes end i WRC," siger han. Om ikke andet kan det være godt for franskmanden at prøve noget andet af - hvis han en dag ikke længere satser på rallysporten.

Loeb er dog ikke helt ukendt med at køre sportsvognsløb. Han har deltaget i enkelte løb på fransk grund, og var i 2000 med i 24-timers løbet på Nürburgring. Løbet på Le Mans er dog noget helt andet, så han får travlt de kommende uger med tests - udover selvfølgelig også at passe sin Citroen Xsara i WRC!

Benji

Læs mere om:
  • 19/06/05 - Le Mans - Le Mans
  •