Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Bahrains GP - Set og sket - top 5

Formel 1 
03/04/05 

Som alle kunne se, skete der masser af ting og sager i det andet GP i Bahrain. Trist var det, at det stort set kun var en mand der stod for underholdningen.
 

Pedro de la Rosa var dagens mand i skysovs, hvis man ellers spiser det i Bahrain. Faktisk var det ham som stod for 90 % af underholdningen. Og tak for det. Da Michael Schumacher forsvandt ud af løbet, var der ikke mere spænding om førstepladsen. Men nu trænger McLaren sig på, først og fremmest på bekostning af Ferrari, og delvist Red Bull.

Renault - 36 points:
Fernando Alonso førte fra start til mål og havde stort set et problemfrit løb. Det lagde han da heller ikke skjul på ved pressekonferencen efter løbet. Han var endda så ivrig efter at komme i mål, at teamet over radioen måtte bede ham holde igen. Derimod var situationen helt anderledes for Fisichella. Alle kunne se at det begyndte at ryge fra motoren ved flere lejligheder, og det var da også motoren der satte ham ud af spillet efter kun 3 - 4 omgange. Næsten fuld tilfredshed hos Renault der selvfølgelig tager motoruheldet på deres kappe. Nu skal fejlen undersøges så en tilsvarende situation ikke opstår igen.

Toyota - 25 points:
Toyota hænger stadig godt på i toppen, og med begge kørere i pointene denne gang så lægger også Toyota afstand til flere af de nærmeste konkurrenter, men nu kommer McLaren tilsyneladende godt med - langt om længe. Trulli havde så godt som ingen problemer i løbet som han sluttede på andenpladsen, efter at M. Schumacher var udgået. Mike Gascoyne har tilsyneladende fået fuldt styr på Toyotaen, og nu kommer resultaterne. Toyota er ved at være derhenne hvor de faktisk på nuværende tidspunkt næsten har lavet ligeså mange points som de sammenlagt har fået siden debuten i 2002. Ralf Schumacher så man ikke meget til på tv billederne. En enkelt duel med Heidfeld i Williams var hvad man så til ham. Men han kørte trods alt støt og stabilt løbet igennem og kom i mål på fjerdepladsen. Han beklagede selv at det kiksede lidt i kvalifikation, han mente selv at en bedre kvalifikation kunne have givet en podieplacering. Som efter løbet i Malaysia, så var der stor glæde i teamet efter løbet. De små japanere smilede om kap med solen på det japanske flag.

McLaren - 19 points:
Pedro de la Rosas flotte indsats overstrålede faktisk den tredjeplads som Kimi Raikkonen kørte hjem. Pedro de la Rosa kørte ind på femtepladsen. Man skal rigtig mange år tilbage for at se sådan en entre som den de la Rosa præsterede i dag. Reserven for Montoya erobrede alles opmærksomhed i dag. Han gik frisk og uimponeret til sagen og trods mindre fejl kørte han flot ind på en femteplads. De små fejl skyldes vel mest manglende racefornemmelse efter 2½ år på reservebænken. Med Raikkonen på tredjepladsen og de la Rosa på femtepladsen, vandt McLaren terræn. Inden løbet i Bahrain var McLaren på sjettepladsen. Har McLaren omsider fundet rytmen igen? Det beviser løbet i dag ikke. De skal de næste løb bevise. Men godt at se at der er kommet gang i teamet og især kørerne igen. Ron Dennis og Norbert Haug var da heller ikke utilfredse efter løbet, med undtagelse af præstationen i kvalifikationen. Der kan man gøre det bedre, mener de to herrer.

Williams - 13 points:
Gad vide om Williams er ved at gøre det til en vane kun at slutte med kun den ene af bilerne over målstregen? Igen i dag var det i hvert fald tilfældet. Nick Heidfeld kørte godt til, men måtte udgå efter 26 omgange med en motorfejl. Mario Theissen arbejder indtil videre med to teorier. Enten var motoren simpelthen færdig efter at have kørt under tilsvarende vanskelige forhold i Malaysia, eller også gik det simpelthen galt med kølingen. Det skal nu undersøges hjemme i München. Webber kørte vel egentligt fornuftigt nok. Desværre for ham, spandt han rundt med 20 omgange tilbage, det gav nogle kraftige vibrationer, som var medvirkende til at han ikke kunne holde den ivrige og velkørende de la Rosa bag sig. Selv om at Williams har forbedret sig siden årets første tests, så er der endnu en del at arbejde med.

Red Bull - 12 points:
Red Bull teamet kom lidt ned på jorden igen efter GP'et i Bahrain. Men der var dog stadig et enkelt point til teamet takket været Coulthards ottendeplads. Chr. Klien kom til start men nåede aldrig længere. Bilen stallede på gridden, teamet fik bilen ind på pitlane hvor man forsøgte at genstarte den, men det lykkedes ikke. Teamet skal nu undersøge om en mistanke om en elektrisk fejl holder. Coulthard fik ikke den bedste start, men kørte sig stille og roligt op gennem feltet og fik en enkelt pind med hjem takket været flere udgåede kørere foran ham.

Dons

Læs mere om:
  • 03/04/05 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •