Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Bahrains GP - Dæk preview

Formel 1 
30/03/05 

Det sorte guld står overfor endnu en hård prøve. Det bliver sandsynligvis under lignende forhold som i Malaysia, men sikkert med en hel anden luftfugtighed.
 

Efter det malaysiske GP, påtog Bridgestone sig skylden for Ferraris manglende præstationsevne. Har de kunnet nå at rette op på det, især har de kunnet nå at tilpasse dækkene til den nye Ferrari F2005? Til gengæld er Michelin på mærkerne. Dog er et par enkelte teams lidt bekymrede for banen da den er placeret i et ørkenområde, hvor der er stor mulighed for sand på banen. Vil det øge dækslitagen?

Bridgestone:
Bridgestone var ikke særligt glade for deres dæks præstationer efter det malaysiske GP. Bridgestone har da også erkendt at deres dæk ikke var gode nok. Barrichello har godt nok prøvet at "trøste" dem lidt, men Bridgestone har endnu ikke haft den samme performance i deres dæk. Et af Bridgestones problemer er, at de kun har Ferrari til at teste for sig. De har de til gengæld også har travlt med det seneste stykke tid. Det både med F2004M og F2005 modellerne. Ferrari har nu valgt at stille op med den nye, og Bridgestone har været tæt med i opbygningen. Bridgestone meddeler at de kommer med et helt nyt dæk, specielt tilpasset Sakhir banen i Bahrain. De foreløbige meldinger fra Ferrari lejren tyder på en positiv fremgang, men vil Bridgestone klare med et helt nyt dæk, når det virkelig gælder?

Michelin:
Michelin har selvfølgelig noteret sig succesen man har opnået i år, men er ganske udmærket klar over, at Bridgestone kan vende skuden og slå tilbage igen. Banen i Bahrain er en ny variant i år, når det gælder betingelser for dækkene. Her er varmt og det er sandsynligvis tørt. Banen er ikke så hård ved dækkene, men til gengæld skal man tage sandet i betragtning da det kan øge dæksliddet. De data man opsamlede sidste år, kan ikke bruges så meget som man havde håbet på, da reglementet som bekendt er ændret. Michelin vil tage to forskellige specifikationer dæk med. En som alle teams kender i forvejen, og en helt ny som skal testes på banen på fredag. Trods visse usikkerhedsmomenter, er folkene hos Michelin klar til den nye udfordring.

Dons

Læs mere om:
  • 03/04/05 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •