Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Malaysias GP - racerapport

Formel 1 
20/03/05 

Sejr til Fernando Alonso
Renault fordoblede deres antal af sejre i dette års Formel 1-VM, da spanieren Fernando Alonso sejrede på Sepang. Der var flere sejrherrer i løbet, og et par meget store tabere. Jarno Trulli sikrede Toyota et meget længe ventet besøg på podiet ved at blive nummer 2. Nick Heidfeld sluttede også godt af og fik den sidste plads blandt de tre første.
 

Alonso kørte i fornem stil sejren hjem efter et problemfrit løb. Alle kørere kom godt afsted da de røde lamper blev slukket og den første omgang var som altid intens og hidsig, hvorefter intensiteten dampede af løbet. Varmt havde de dog hos BAR-Honda der allerede på de første omgange måtte parkere to stk. rygende Honda-motorer i græsset. Og det var ellers dem der havde udnyttet et smuthul i reglementet til at få et par nye motorer i racerne...

Frem mod de første pitstop skete der ikke store forskydninger, og det eneste man især ventede på, var at se strategien hos blandt andet Ferrari. Skyldtes deres manglende fart at der var meget mere benzin i tankene? Svaret blev nej - som alle andre teams var Ferrari på en 2-stop strategi. Ydmygelsen af Ferrari er næsten et helt kapitel for sig selv - når to Red Bull-racere kan tørre Rubens Barrichello så groft som det skete, så er det et tegn på at den stejlende hingst er slået. Og næsten uanset hvad der sker i næste uges test af den nye Ferrari F2005, så må 2004-raceren havde stejlet for sidste gang! I Bahrain kan teamet få prøvet raceren af - de vil få tæv alligevel hvis ikke der sker noget, så jo før de kommer med den nye racer, des bedre.


Toyota kom på podiet for første gang - dermed er Toyotas eksistens i Formel 1 sikret et godt stykke tid
(Foto: Toyota F1)

Der var dog momenter af stort race: kampen mellem Webber, Heidfeld og Ralf Schumacher var bestemt seværdig. Webber får presset sig forbi Ralf, men ingen af de to giver helt op, og det trækker pludseligt Heidfeld med ind i kampen - og han får så godt et tryk ud af svinget at han er meget tæt på at tage Webber - Ralf forsøger kontra, men til sidst må han se sin tidligere racer smutte foran. En fed duel - men der er blot for langt imellem dem.

Senere kommer der påny en duel - denne gang igen med Webber i en af rollerne mod en forholdsvis passiv Giancarlo Fisichella, der mistede pusten midtvejs i løbet. Webber tager ham rent og i en kontra forsøger italieneren at komme tilbage, men mister raceren under nedbremsning og tager Webber med i faldet. Hvad konsekvensen af den lille episode bliver, må vi vente og se: der kommer i hvert fald en bedømmelse af det senere.


Fernando Alonso var i en klasse for sig og sejrede suverænt på Sepang
(Foto: Renault F1)

Juan Pablo Montoya kørte sig sikkert og uden de store bemærkninger til en 4. plads - blandt andet på bekostning af Kimi Raikkonen der ikke fik point da han måtte en ekstra tur i pitten for at få et nyt højre bagdæk. Han punkterede på et meget uheldigt sted, og var meget tæt på at miste raceren - egentlig ganske flot reddet! Coulthard kørte et nyt stort løb og blev belønnet med point og også Klien viste flaget. Mon ikke han særlig husker overhalingen af Barrichello... Og Ferrari: Michael Schumacher fik to point - kørt næsten 1 minut og 20 sekunder bagud af Alonso - godt 1,4 sekund pr. omgang!

Et rimeligt løb omkring gennemsnittet hvad angår underholdningsværdien. Flere teams har dog taget et par skridt frem - og det tegner godt for resten af sæsonen!

Læs alt om Malaysias Grand Prix 2005 her.

Benji

Læs mere om:
  • 20/03/05 - Sepang - Formel 1 - FIA F1
  •