Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - racerapport

Formel 1 
06/03/05 

Fisichella leverede varen
Uden at sætte sin fod mange milimeter forkert i nattens Formel 1 løb, førte Giancarlo Fisichella stort set hele løbet og vandt karrierens anden grand prix sejr. Flot kørsel af Barrichello sikrede Ferrari 2. pladsen på en dag hvor Michael Schumacher ikke leverede varen.
 

Da Fisichella vandt sin første sejr, for to år siden i Brasilien, skete det under forvirrende omstændigheder. Først blev Kimi Raikkonen tilkendt sejren og fik fornøjelsen af at stå øverst på podiet. Først 14 dage senere, ved næste løb, fik Fisichella den pokal der retteligt tilkom ham.

Denne gang gik det lidt anderledes. For det første skyldtes det ikke heldige omstændigheder at Fisichella vandt. Han stormede afsted fra pole, og var aldrig rigtig truet. For det andet fik han denne gang lov til at stå øverst på podiet og modtage den hyldest der retteligt tilkom ham.


Giancarlo Fisichella vandt sin anden Formel 1 sejr i Australiens Grand Prix.
(Foto: Renault F1)

I de tidlige omgange var det Trulli der fulgte op på sin flotte startplacering som nr. 2 og lå i Fisichellas baghjul, mens den forudsagte overraskelse, David Coulthard, pressede sig ind på 3. pladsen på de første meter. Som løbet skred frem skred Trulli baglæns og endte langt uden for pointene. Coulthard holdt Mark Webber, som han passerede på startlinjen, bag sig. Men til gengæld måtte han se sig slået af både Rubens Barrichello og Fernando Alonso. De tog var startet et stykke tilbage, men var begge kommet pænt fremad i starten. Alonso kom mest i fokus i starten på grund af en lang duel med Jacques Villeneuve. Barrichello kørte et langt mere anonymt løb. Men anonymt på den fede måde - og det sikrede ham til sidst en solid 2. plads.

Coulthards 4. plads var flot, selvom han længe lå som 3'er, og måske nok kan føle et snert af skuffelse. Mark Webber på 5. pladsen kom aldrig rigtig ud at flyve. Williams har for længst erklæret sig mellemfornøjede med bilen og det var undervejs tydeligt at de manglede lidt for at kunne følge med i front.

Den store skuffelse var sølvpilene. I vintertestene har McLaren kørt godt, og var på forhånd udnævnt til, sammen med Renault, at skulle hive tæppet væk under Ferrari. Ikke meget i Melbourne tydede på at det skal gå sådan. Barrichello blev nr. 2 i en opdateret version af sidste sæsons racer, mens Montoya kun kunne hive en beskeden 6. plads hjem i den helt nye McLaren.


Juan Pablo Montoya blev bedst placerede McLaren kører - på 6. pladsen.
(Foto: Renault F1)

Værre endnu gik det for Kimi Raikkonen der fik motorproblemer før starten og måtte starte løbet fra pitten. Det gav til gengæld nogle interessante dueller med Michael Schumacher, der startede fra bagerste række, efter en uheldig kvalifikation. Men mens Raikkonen til sidst kunne tage et enkelt point for en 8. plads, måtte Schumacher holde tidlig fyraften. Efter at have kæmpet sig op i pointene lukkede han lige lovlig meget af for en angribende Nick Heidfeld. Og dermed var løbet blevet to tyskere fattigere.

Mens David Coulthard imponerede med sin kørsel og sin 4. plads, kan man næsten overse en anden overraskelse - nemlig holdkammeraten Christian Klien, der fik placeret sin Red Bull racer mellem de to McLaren biler, og dermed hentede 2 point. Flot kørsel af den unge østriger.

Sidste sæsons næstbedste team, BAR, så man ikke meget til i Melbourne. Det virkede som om de var ved at genfinde de placeringer de har haft i tidligere tider. De var langt fra toppen og virkede slet ikke som et team der var på vej i den rigtige retning. Det gjorde til gengæld Toyota, der måske nok ikke fik høstet noget, men i første halvdel af løbet var Trulli i høj grad en faktor. Brugbare erfaringer blev høstet.

Hvordan det her smitter af på resten af sæsonen er tidligt at sige noget om. Renault virker stærke, McLaren overvurderede. Ferrari virker stadig skræmmende - den nye bil er ikke klar endnu og alligevel blev Barrichello 2'er i løbet. Så afskrive de røde biler skal man ikke, langtfra.

Men sæsonen er kommet igang, og indtil videre tyder det på at tingene kan blive lidt tættere end sidste år!

Læs også:
06.03.2005 - Australiens GP - løbsresultat

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 06/03/05 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •