Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ændret afvikling i Formel 1

Formel 1 
02/03/05 

- dog kun i forbindelse med afbrydelser
Udover de tidligere beskrevne tekniske regelændringer på bilerne, så er der også ændret på nogle punkter i forbindelse med afviklingen.
 

Afviklingen af et Grand Prix bliver ændret på flere punkter. Kvalifikationen er beskrevet andetsteds på sitet, men der er også ændringer i forhold til uheld, vejrændringer og lign. Det er dog mest selve proceduren der ændret.

Der er nogle ændringer i år i forhold til uheld/hændelser og omstart, med det resultat at et løb kan blive udsat. Sker dette, vil det røde flag blive anvendt. Bilerne skal herefter samles på banen foran pitlane. Tidsmålingen vil dog forsat køre. Sikkerhedsbilen vil holde forrest i sådan en situation. I den periode hvor løbet er udsat, må der arbejdes på bilerne, men der må ikke fyldes benzin på.

Afbrydelsen eller udsættelsen skal være så kort som muligt. Den resterende tid vil blive vist på alt tidtagningsudstyr, det vil dog altid være en periode på minimum 10 minutter inden et løb kan genoptages. Hvis en bil ikke er klar efter denne periode, skal den uanset placering, starte bagerst eller fra pitlane. Starten vil foregå bag sikkerhedsbilen som kører i pit efter én omgang.

Sikkerhedsbilen vil også i en situation hvor start/mål området er blokeret, lede feltet gennem pitlane. Bilerne kan dog i denne situation vælge at køre i pit hvis de ønsker det, altså gøre stop i pittet hos deres team.

Selve startproceduren kan i visse situationer også blive ændret. Dette sker for at undgå at spilde tid. Er der et problem med en eller flere biler efter opvarmningsomgangen, kan løbsdirektøren beslutte om starten skal udsættes, eller om der skal køres en ny opvarmningsomgang. Beslutningen vil blive givet via signallys. Vælges der en ekstra opvarmningsomgang, vil de grønne lys blive tændt 2 sekunder efter at en start er blevet annulleret. Der vil også komme et skilt med beskeden "Ekstra Formation Lap". Sker dette, vil løbet blive reduceret med én omgang. Vælger løbsdirektøren at udsætte starten, skal bilerne blive holdende, og en ny opvarmningsomgang køres 5 minutter efter.

Læs også:
De nye regler i Formel 1

Dons

Læs mere om:
  • 06/03/05 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •