Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Et bemærkelsesværdigt jubilæum

Diverse 
26/02/05 

Portugisisk Kurt Thiim Fanklub fylder 11 år
For en lille gruppe mennesker er den 26/2 en ganske speciel dato. Dette er nemlig årsdagen for dannelse af deres lille eksklusive portugisiske "Kurt Thiim"-fanklub, som i dag har eksisteret i 11 år.
 

Mário Correia, klubbens formand, husker stadigt tydeligt hvordan det hele startede. Mário har nemlig noget ganske specielt i hans baghave, som de fleste motorsportsinteresserede godt kunne tænke sig. Mários "nabo" er nemlig den berømte portugisiske Estoril-bane.

Og det var netop her Mário for første gang mødte Kurt Thiim. Det var en tidlig lørdag morgen og Kurt Thiim var i gang med testarbejdet for Zakspeed holdet (AMG-Mercedes hold, som deltog i DTM 1993). Der opstod nogle problemer med bilens ABS-system og det gav Mário muligheden for at snakke lidt med Kurt - og siden da har de været gode venner.


Plakaten der startede det hele (se datoen - 26-02-94).
(Foto: Mário Correia)

Mários kendskab til Kurt Thiim startede dog helt tilbage i 1990 og hans venskab til Kurt Thiim er ganske specielt: "Jeg har mange minder fra de sidste 15 år, som gør vores venskab ganske specielt. Små historier, som de fleste har glemt eller aldrig har kendt til, men som alle minder mig om hvilken fantastisk person der er bag hjelmen."

Og det der startede som et venskab imellem DTM-fans fra Portugal og Kurt Thiim, udviklede sig senere til en fanklub med løbende kontakt imellem medlemmerne og Kurt Thiim. Selv den danske presse har til tider fået tilsendt skitser, repotager m.v. fra medlemmerne.
"I min tid som fabrikskører hos Mercedes var Estoril-banen i Portugal nok en af de mest benyttede baner til vores test. Og vennerne mødte trofast op hver gang og at det så har udviklet sig så positiv, på trods af at jeg ikke mere deltager i DTM, er simpelthen fantastisk" fortæller Kurt Thiim fra Luxemborg.

"Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at takke alle mine danske motorsportsfan, der har givet mig et skulderklap efter at det stod klart, at jeg ikke deltager i DTC denne sæson" slutter Kurt Thiim, der håber at vende "grusomt" tilbage i 2006.


ProMarkt-Mercedes'en - efter Kurts udsagn den bedste bil han nogensinde har kørt (1994).
(Foto: DaimlerChrysler MotorSport)

Fanklubben har idag omkring 12 medlemmer, der alle ivrigt følger med i motorsport - specielt når Kurt Thiim sidder bag rattet. Klubbens 11-års fødselsdag fejres på selv samme sted og samme ugedag som det hele startede. Medlemmerne vil således samles på Estoril i dag, hvor de vil fejre årsdagen.

Søren Riis

Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  •