Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Klien kører i Melbourne

Formel 1 
18/02/05 

Østrigeren får chancen i åbningsløbet
Den østrigske Formel 1-kører, Christian Klien bliver andenkøreren i Red Bull Racings debutløb i Melbourne. Han får dermed pladsen ved siden af David Coulthard på bekostning af teamets tredje tilknyttede kører, Vitantonio Liuzzi. Men han kommer dog stadig til start, da han skal være med som testkører fredag.
 

Teamet har taget beslutningen på grundlag af de seneste tests. Det var måske endda ventet at teamet først meget senere ville udpege køreren til Melbourne, men den kommer altså nu - godt tre uger før løbet påbegyndes. "Vi er meget heldige at have to meget talentfulde unge kørere, som begge har imponeret teamet under vintertestene. Jeg er meget tilfreds med Christians og Tonios udvikling henover de sidste uge," siger teamchef Christian Horner.

Ikke så overraskende er Klien meget godt tilfreds med stadig at kunne kalde sig Formel 1-kører. "Jeg er meget stolt over det privilegium at starte det første løb i Melbourne for Red Bull Racing. Jeg er beæret over at beslutningen faldt til min fordel - det har givet mig endnu mere motivation," siger han.


Christian Klien er manden i den anden Red Bull racer i Melbourne
(Foto: Red Bull Racing / Sutton-Images)

Omvendt måtte Liuzzi ønske tillykke, men håber at han også får chancen. "Jeg vil selvfølgelig selv forsøge at få en chance for at køre race så hurtigt så muligt," siger han. En stor del af beslutningen har også bund i at Klien trods alt har et års race-erfaring og kender banen fra sidste års løb. Når feltet igen begynder at ramme de europæiske baner, bør chancerne for at Liuzzi kommer i raceren blive væsentlig større!

Benji

Læs mere om:
  • 06/03/05 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •