World Rally Championship

Uddeholm Swedish Rally - lørdag

WRC
12/02/05

World Rally ChampionshipDet var Peugeot kørerne Grönholm og Rautiainen der overnattede på 1. pladsen i Uddeholm Swedish Rally, men allerede på dagens første etape, den ottende i løbet, blev der foretaget indhug i deres føring.
Og efter dagens specialprøver havde Subaru kørerne Solberg og Mills overtaget føringen i løbet.

SS8 - Sundsjön 1 - 20,780 km.
Det var Citroën kørerne Loeb og Elena der lagde ud med at sætte dagens første tid, da de kom i mål med en tid der var 0,7 sekunder hurtigere end Grönholm og Rautiainen der indtog anden pladsen.
1,1 sekund efter Peugeot kørerne kom så Solberg og Mills i deres Subaru på tredje pladsen - og herefter var der et stort spring til de øvrige kørere.

SS9 - Vargåsen 1 - 24,790 km.:
Subaru kørerne Solberg og Mills trådte skarpt i figur på dagens anden specialprøve, hvor de kørte en tid hjem der var 7,6 sekund hurtigere end de øvrige deltagere.

Tilgengæld var de tre næste placeringer noget mere tætte, her var det kun 2,1 sekund skildte dem fra hinanden.
Det blev til Citroen på både anden og tredje pladsen, hvor Loeb og Elena sluttede foran Duval og Prevot, fjerde pladsen blev besat af Peugeot mandskabet Grönholm og Rautiainen.

SS10 - Fredriksberg - 20,130 km.:
Grönholm og Rautiainen vandt lidt af det tabte ind på denne prøve, hvor de i deres Peugeot racer var 2,2 sekunder hurtigere end Subaru Kørerne Solberg og Mills på anden pladsen.

SS11 - Lejen - 26,400 km.:
Peugeot kørerne Grönholm og Rautiainen udbyggede deres forspring i Uddeholm Swedish Rally, da de her på 11. specialprøve krydsede målstregen i en tid der var 6,3 sekund hurtigere end Subaru kørerne Solberg og Mills der kørte næsthurtigste tid.

På tredjepladsen kom Citroen kørerne Loeb og Elena, 7,8 sekunder langsommere end Peugeot kørerne.
Herefter var der et spring på næste 15 sekunder til de efterfølgende mandskaber.

10Rovanpera / PietilainenMitsubishi+0:35,1

SS12 - Sundsjön 2 - 20,780km.: De sidste par specialprøver har stået i Grönholm og Rautiainen's tegn, men på anden gennemkørsel af Sundsjön prøven måtte Peugeot kørerne se sig slået stort af Citroën mandskabet Loeb og Elena hvis tid var 7,8 sekunder hurtigere.
Tredje pladsen gik til Subaru kørerne Solberg og Mills, fjerde pladsen til Galli og Damore i deres Mitsubishi, så dermed var der fire forskellige bilmærker på de første fire pladser.

Hurtigste Skoda kører finder vi her på syvende pladsen, hvor Paasonen og Vainikka befinder sig, og bedst placerede ford kørere er Solberg og Menkerud på ottende pladsen.