Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Kun tre Audi R8'ere i 2005

Le Mans 
27/01/05 

Le MansHvilke biler har anmodet om at deltage i Le Mans 2005? Den ansvarlige organisation ACO holder kortene tæt til kroppen, men at læse ud fra den officielle pressemeddelelse, stiller blot tre Audi R8-modeller op.
 

Lige siden Le Mans 2001 har der været mindst fire R8'ere på startgridden, men ud over Champions to biler ser det kun ud til, at det franske Oreca-team stiller op med en Audi i 2005. Der har længe svirret rygter om, at Audi UK ville stille med en bil, men efter katastroferne i 2003 (Frank Bielas ulyksalige forsøg på at runde 16 omgange på en tankfuld benzin) og det ambitiøse Veloqx-projekt i 2004 (hvor den ene bil crashede og den anden måtte tage til takke med andenpladsen) ser briterne ikke ud til at ønske at bruge økonomi på et tredje forsøg. I stedet sponserer Audi UK Allan McNish i et samarbejde med Champion Racing, således at der kommer en britisk kører med på Le Mans - hvilket i parentes også er vigtigt for de 75.000 briter, der troligt valfarter til Le Mans hvert år.

Oreca har på et tidspunkt været inde i billedet til også at stille med to biler, formentlig i håbet om at kunne lokke den tidligere, firedobbelte F1-mester Alain Prost med, men at læse ud fra ACO's pressemeddelelse stiller det franske team kun med én bil.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • 19/06/05 - Le Mans - Le Mans
  •