World Rally Championship

Rallye Automobile Monte Carlo 2005 - lørdag

WRC
22/01/05

World Rally ChampionshipEfter at have taget føringen i løbet efter gårsdagens fire specialprøver, så skull Citroën kørerne Loeb og Elena idag forsvare deres føring på dagens fem specialprøver, der strækker sig over 128 kilometer.
Det gik dog ikke helt efter planen, selv om Loeb og Elena sluttede dagen af med hurtigste tid på den sidste prøve, samtidig med at de holdt føringen i løbet.

SS5 - Col de Braus til Lantosque - 32,620 km.:
Og man må nok sige at de det gjorde deres bedste for at holde føringen lige fra morgenstunden ag, da de på SS5 kørte en tid der var over 5 sekunder hurtigere end de resterende kørere.
Ligesom det var tilfældet tre gange i går, så var det mærkekollegaerne Duval og Prevot der besatte 2. pladsen.

SS6 - Toudon til St. Antonin 1 - 19,520 km.:
Dagens anden specialprøve gav problemer for et par af top kørerne, først var det Subaru kørerne Sarazzin og Pivato som 'kørte af banen', og senere var det løbets førende kørere Loeb og Elena der stoppede deres Citroën ude på strækningen.
Også den anden Citroën med Duval og Prevot kørte af på denne specialprøve.

Resultatet af SS6 blev dermed noget overraskende, det blev til sejr for Skoda kørerne Bengue og Escudero, der havde en tid der var 2½ sekund bedre end Ford mandskabet Gardemeister og Honkanen der besatte 2. pladsen.
Med næsten de samme tidsmargen kom Solberg og Mills på 3. pladsen i deres Subaru.

SS7 - Pont des Miolans til Les Sausses 1 - 28,410 km.:
Skoda kørerne Schwarz og Wicha, der sluttede den foregående prøve på 7. pladsen, kørte af banen tidligt på specialprøve 7, og de har nu trukket sig ud af løbet.

SS7 blev vundet af Peugeot kørerne Grönholm og Rautiainen med Bengue og Escudero i deres Skoda på 2. pladsen.
3. pladsen besatte Ford kørerne Gardemeister og Honkanen, 4. pladsen Subaru kørerne Solberg og Mills, og 5. pladsen gik til brødrene Panizzi i deres Mitsubishi.
Alle disse fem mandskaber, som altså repræsenterer fem forskellige bilmærker, blev noteret for samme tid!

SS8 - Toudon til St. Antonin 2 - 19,520 km.:
Specialprøve 8 blev en meget tæt affære, hvor de første fire mandskaber sluttede indenfor 3 sekunder af hinanden.
Hurtigst her var brødrene Panizzi i deres Mitsubishi, deres tid var 1,9 sekunder hurtigere end Subaru kørerne Solberg og Mills på 2. pladsen.

Loeb og Elena er tilbage i løbet, de sluttede SS8 med 5. hurtigste tid, men er selvfølhelig håbløst bagud i den samlede stilling efter deres problemer på den foregående specialprøve.

SS9 - Pont des Miolans til Les Sausses 2 - 28,410 km.:
Dagens sidste specialprøve gav et 'come-back' til Citroën kørerne Loeb og Elena, der efter de 28,4 kilometer kunne krydse målstregen i en tid der var næsten 8½ sekund hurtigere end brødrene Panizzi i deres Mitsubishi på 2. pladsen.

10Bengue / EscuderoSkoda+1:06,3

Loeb og Elena holdt føringen i løbet efter dagens fem specialprøver, men deres forspring er efter ders problemer skrumpet ind til knapt 2 minutter, og samtidig er ders holdkammerater Duval og Prevot ude af løbet.

1 minut og 54 sekunder efter Citroën kørerne kommer Peugeot kørerne Grönholm og Rautiainen på 2. pladsen, og næsten 12 sekunder herefter kørerne på 3. pladsen Gardemeister og Honkanen i deres Ford.
4. og 5. pladserne indtages af henholdsvis Subaru mandskabet Solberg og Mills samt brødrene Panizzi i deres Mitsubishi.

Dermed er der fem forskellige bilmærker repræsenteret i toppen af stillingen her efter dag 2 hvor der er tilbagelagt i alt 9 specialprøver.
Og kun 2 minutter og 45 sekunder skiller de fem topmandskaber fra hinanden.

Top 10 efter dag 2 - 9 specialprøver:

1Loeb / ElenaCitroën2:50:34,8