Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Lundgaard med i Monte Carlo Rally

WRC 
21/01/05 

World Rally ChampionshipHvor Henrik før i tiden var fast inventar hver gang Markko Martin var ude på hastighedsprøverne, så er hans engagement i VM-serien indenfor det seneste års tid blevet noget mere usikker.
 

Ikke fordi Markko Martin ikke har brug for ham, for det har han i høj grad. Næh, problemet ligger i, at det er blevet forbudt for de enkelte teams at benytte sig af at have eksperter til at køre hastighedsprøverne igennem lige inden selve rallyfeltet for at vurdere forholdene.


Billedet er taget fra Monte Carlo rallyets hjemmeside og hvis vejret dernede ellers kommer til at arte sig, som grafikeren har lagt op til, så bliver der god brug for Henriks ekspertise til at vurdere prøverne. Igen i år er Henrik nemlig på plads i Monte Carlo som ispilot for VM-rallykøreren Markko Martin.

Den internationale bilsportsunion mener, forbudet sparer de enkelte teams penge. Kørerne - og her især Markko Martin - påpeger, at det nedsætter sikkerheden, at de ikke kan få pålidelige informationer om prøvernes beskaffenhed. Det har de to parter så skændtes lystigt om i et års tid og det ligger stadig ikke helt fast, hvordan reglerne på dette område bliver fremover.

Men til nogle enkelte løb kan man dog blive enige og et af dem er Monte Carlo Rallyet. Her vil det ganske enkelt være vanvittigt, hvis man ikke måtte benytte sig af de såkaldte ispiloter. Mange steder på prøverne løber der nemlig smeltevand hen over vejen og hvis temperaturen er lige omkring frysepunktet er der stor fare for is. Is, som ganske enkelt er livsfarligt, hvis kørerne ikke bliver advaret om det.

Det er Henriks opgave at kontrollere prøverne for Markko Martin og netop i år ser det ud til at der bliver meget at se til. I hvert fald er vejrudsigten for årets rally meget usikker. Sne? Regn? Is? Ingen vil komme med et gæt på, hvad det ender med. Det skal derfor nok blive et spændende løb i år. Også fordi Markko Martin i år har skiftet stald til Peugeot og derfor nu for første gang skal stille til start i en 307'er.


Læs mere om:
  • 23/01/05 - Monte Carlo - WRC
  •  
     

    World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: