World Rally Championship

Telstra Rally Australia - dag 3

WRC
14/11/04

World Rally ChampionshipEfter at løbets store favoritpar, Peugeot kørerne Gronholm og Rautiainen, udgik i går, så var det nu op til Citroën kørerne Loeb og Elena at forsvare deres føring i Telstra Rally Australia.
En opgave de mestrede til fulde.

Efter at Loeb og Elena havde overnattet på første pladsen med et forspring på lige over to et halvt minut, så gik man i gang med dagens seks specialprøver.

SS20 - Flynns 2 (20,100 km.):
Og for Loeb og Elena i deres Citroën startede dagen på bedste øde, de kørte på SS20 over målstregen i en tid der var 12,7 sekunder hurtigere end Peugeot kørerne Rovanpera og Pietilainen der satte næst hurtigste tid.
Yderligere 1,4 sekunder efter kom Duval og Prevot i deres Ford, herefter var der kun 0,9 sekunder ned til de efterfølgende kørere, Subaru mandskabet Hirvonen og Lehtinen.
Der var dermed fire forskellige bilmærker på de fire første pladser på denne prøve, og totalt set var der kun 15 sekunder imellem dem, tilgengæld var der herefter næsten 35 sekunder ned til de efterfølgende kørere.

SS21 - Helena East 2 (22,290 km.):
Med en margen på 15,3 sekund var det igen Citroën kørerne Loeb og Elena der var de hurtigste på dagens anden prøve, og dermed udbyggede de to kørere deres forspring til 1 minut og 54 sekunder i den samlede stilling.
Næst hurtigst var Subaru mandskabet Hirvonen og Lehtinen.
3,5 sekund herefter kom Duval og Prevot i deres Ford, og 0,3 sekunder bag dem Peugeot kørerne Rovanpera og Pietilainen.

SS22 - Bannister North Short (13,860 km.):
Rovanpera og Pietilainen i deres Peugeot samt Duval og Prevot i deres Ford placerede sig på henholdsvis første og anden pladsen på denne specialprøve, og gjorde dermed et indhug i Citroën kørerne Loeb og Elena's forspring.
På fjerde pladsen kom Subaru kørerne Hirvonen og Lehtinen, og der var dermed tredje prøve i træk med fire forskellige bilmærker på de fire første pladser.

10McShea / OrrSubaru+0:42,1

Subaru kørerne McRae of Senior udgik på denne specialprøve.

SS23 - Bannister Central 1 (17,970 km.):
Peugeot var på dagens fjerde specialprøve tilbage på toppen, for første gang siden at Gronholm og Rautiainen udgik i går formiddags. Det var her Rovanpera og Pietilainen der viste sig som de hurtigste.
Men kun 0,5 sekun bag dem kom løbets førende mandskab Citroen kørerne Loeb og Elena, og da de samtidig havde henholdsvis 9,5 og 14,9 sekunds forspring til Subaru kørerne Hirvonen og Lehtinen samt Ford kørerne Duval og Prevot, så vandt de mere end det de tabte på den foregående specialprøve tilbage.

SS24 - Bannister North Long (35,640 km.):
De førende i løbet, Citroën mandskabet Loeb og Elena, viste sig som de hurtigste af WRC kørerne på denne specialprøve, hvor deres tid var 3,5 sekund hurtigere end de nærmeste konkurrenter, dette resultere i at de nu fører løbet med 1 minut og 52,8 sekunder.
På anden pladsen på denne prøve kom Peugeot mandskabet Rovanpera og Pietilainen, og hele 13 sekunder efter dem kom nummer tre Subaru kørerne Hirvonen og Lehtinen.

SS25 - Bannister Central 2 (17.970 km.):
Med et forspring på 2,3 sekundere sikrede Loeb og Elena sig sejren på Telstra Rally Australia 2004's sidste specialprøve, og de kørte dermed også sejren hjem til Citroën lejren med et samlet forspring på 1 minut og 55,1 sekund.

Anden pladsen på SS25 tilfaldt Rovanpera og Pietilainen i deres Peugeot, og de tager også den samlede anden plads i løbet.
Tredjepladsen her gik til Subaru kørerne Hirvonen og Lehtinen der kun var 1,1 sekund efter Peugeot kørerne.
Yderligere 1,7 sekund derefter denne prøves nummer fire Duval og Prevot i deres Ford, denne placering er god nok til at sikre dem den samlede tredje plads i løbet.