Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk 1965 mesterskab

DM afslutning i det historiske 65 mesterskab

Historisk
1965 mesterskab 

11/10/04 

Det var en vis mængde sommerfugle i maven jeg mødte op til Jylland-Ringen afslutningsløb den 2. og 3. oktober, for nu skulle afgørelsen komme på pladserne fra 3. pladsen og nedefter.
 

Følgende kører havde mulighed for at blande sig i afgørelsen om 3. pladsen:
Palle B. med 100 point
Ocar Siesby med 88 point
Benny Hall med 87 point
Herluf Jensen med 86 point
Arne Jacobsen med 82 point

Efter at løbet på Padborg Park var afsluttet 2 uger forinden, var Palle var næsten afskrevet i forvejen for han havde sandsynligvis ikke fået motoren lavet efter CCM på Ring Djursland.
Claus Ebberfeld havde fået en mislyd på Padborg Park.
Og jeg 'store idiot' havde rådet ham til at afmontere bunden, og kontrollere lejerne inden afslutningen som han ikke selv mente var nødvendig dernede Men den gik hvis nok død på hjemvejen, og blev transporteret hjem så han mødte op med nye lejer og godt humør som altid følger ham, så han var næsten lige så sikker som amen i kirken på en 3. plads i DASU Cuppen, da han kører i en anden division, som de andre konkurrenter om de eftertragtede placeringer.

Oscar Siesby havde på det sidste haft lidt problemer med at følge med, så han håbede nok på regnvejr, for det er nu nemmere med forhjulstræk når det er våd, men han havde et anden lille problem, han havde været stabil i alle de foregående heat, så at han skulle smide de 2 ringeste resultater væk og konkurrenterne skulle udgå i hvert fald i A4 divisionen da de to næste på listen begge havde været udgået af 2 heat.
Den næste på listen var Benny Hall, han havde vist sig hurtig i åbningsløbet hvor han havde opnået bla. 2 plads, og derefter undertegnede, som nok sidste aspirant til 3. pladsen i DASU Cuppen.

Første træning blev kørt på tør bane, min favorit, da jeg ikke har den store erfaring i regnvejr slutter som nr. 17 og nr. 2 i 65 klassen efter Martin Berner med Benny som nr. 18 lige efter.


(Foto: Motorsporten.dk)

Claus Bjerglund starter nr. 21 og Oscar Siesby nr. 23. Anden tidtagning foregik delvis i regnvejr. Der var Oscar hurtigst med start nr. 16 med Martin lige efter, Benny Hall nr. 21, Claus Ebberfeld n.r 24, Arne Jacobsen nr. 25 og Jeg selv som nr. 26.

1. heat om lørdagen foregik også på våd bane- Hu Ha - men det er jo ens for alle, og vi havde en god dyst hvor Claus Bjerglund og Benny Hall fyldte spejlet godt ud, jeg kom midtvejs til at lave en lille åbning på det nye banestykke, og det var Claus hurtig til at udnytte.


(Foto: Motorsporten.dk)

Ligeledes var jeg lige ved at oversatse i venstre svinget efter publikumslangsiden, hvor Benny kom forbi, men kun til næste sving hvor der igen blev satset og overhalet, så resten af heatet foregik med en rød Cortina i skarp følgeskab, men det gik 2 pladsen i klassen og 3. pladsen i heatet, samt 15 point på kontoen.

Det var med alle sanser på da 2 heat skulle starte søndag, med tv dækning og det hele, men en baghjulstrækker er jo god til at komme ud af starthullerne, så allerede ved det første sving var flere af konkurenterne overhalet, og så satte jeg jagten ind på podiepladserne, flere måtte se sig besejret/overhalet af den gamle grå Alfa Romeo, blandt andet lykkedes det at udbremse Jens Juul fra 71 klassen i hans Ford Escort med nr. 4 på siden, og tage ham uden om i venstesvingene efter langsiden!


(Foto: Motorsporten.dk)

Det lykkedes det at holde placeringen igen som 2 i klassen og 3 i heatet igen. 3. pladsen var dermed hjemme i klassen, sammen med 4. pladsen i DASU Cuppen.
Det var de mest spændende heat i år både fordi der var mange biler på banen, 2 klasser slået sammen, og nogle jævnbyrdige at kæmpe imod og selvfølgelig 3. pladsen var hjemme i divisionen.

Min team makker havde lige knap så gode resultater, han holdt bla. i sandkassen. og på tværs af banen. men teamet delte blomsterne, så at hans kone også fik en buket ved hjemkomsten!

På gensyn i 2005 til nye dyster.

Start nr. 60 - Herluf Jensen


Læs mere om:
  • 03/10/04 - Jyllandsringen - Historisk
  •