Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 0-1600cc

Finaleopgør

Yokohama Cup
0-1600cc 

10/10/04 

-løbsrapport fra Jyllands-Ringen, 3. oktober 2004
Steffen Larsen var allerede mester, men de to andre medaljer skulle fordeles mellem tre kandidater. Det drilske vejr i lørdagens tidtagninger sørgede for "nye" navne, der startede forrest i søndagens to heat.
 

Kampen om anden- og tredjepladsen stod mellem Poul Erik Jensen, Per Madsen og Christian Pedersen, der var adskilt af bare 4 point. Henrik Mikkelsen, Bruno Rasmussen og Dennis Barth kunne også blande sig, men deres chancer var mere af matematisk natur. Specielt Henrik Mikkelsens odds var dårlige, da han endnu engang manglede på deltagerlisten.

Denne liste talte 15 kørere, hvoraf langt de fleste var de sædvanlige. Ikke færre end 9 Peugeot 106 GTI'ere udgjorde hovedparten af feltet. Steffen Larsens DM-bil var denne gang i hænderne på Anders Nielsen, der havde forsaget sin sædvanlige 106 XSi. Bent Tronhjem var atter tilbage, efter at have sprunget Padborg over.
Super Cup-køreren Chris Poulsen var med, efter en pause fra klassen, der har varet siden åbningsløbet fem måneder tidligere. Bilen var den Civic V-Tec han deler med Benny S. Nickelsen. Morten Simonsen fik sin Yokohama Cup-debut i en Honda CRX.

1. heat
Den tidligere rallycrosskører John Gammelgård Jensen overraskede klassens etablerede navne i træning og første tidtagning og startede forrest, med tidligere rallykører Ejnar Rosenhøj på yderbanen. Som sådan henviste de kørerlærerne Dennis Barth og Poul Erik Jensen til anden startrække. Banen er stadig våd fra nattens regn, men oliespor, der dækker halvdelen af banen gør blot forholdene endnu mere tricky.
Ejnar Rosenhøj vinder duellen i starten, men allerede i Panorama-kurven udfordrer John Gammelgård Jensen. Afgørelsen kommer først i udgangen af hesteskoen, hvor Gammelgård har inderbanen og tager føringen. I det skarpe venstresving på det nye baneafsnit kommer også Poul Erik Jensen forbi Rosenhøj, der allerede ser ud til at være i vanskeligheder.

Bagved sker der også ting og sager. Bent Tronhjem triller ud af løbet kort efter startstregen, mens Dennis Barth spinder fra tredje- til sidstepladsen i sving 2. Lars Blom har besvær med forkert setup og spinder af på det nye baneafsnit, hvilket bringer safety car på banen på starten af tredje omgang.

John Gammelgård fortsætter stilen fra de første omgange, da løbet atter frigives efter en omgang. På andenpladsen overrasker Christian Pedersen Poul Erik Jensen for enden af langsiden. Poul Erik opgiver dog ikke hverken løbets eller mesterskabets samlede andenplads så let, men spinder rundt på det nye baneafsnit og havner på 12. og sidstepladsen.
Per Madsen, Anders Nielsen og Chris Poulsen avancerer alle en plads på Ejnar Rosenhøjs bekostning, på samme tid. Også Peter Juhl Jensen og Bruno Rasmussen kommer snart forbi.

Dramatikken fortsætter på den halvvåde bane. Morten Simonsen taber sin CRX i hesteskoen på fjerde omgang, mens Lars Blom gør det for enden af langsiden omgangen senere. Begge kan nu overvære løbet fra de respektive sandkasser, hvilket bringer et par lokale gule flag ud.
Mens John Gammelgård i den grad dominerer, halvvejs spinder Christian Pedersen i Panorama-svinget, men hans forspring til treer Per Madsen er tilpas stort til at Christian beholder sin position.
At netop dette sving er lumsk kan Dennis Barth bevidne om, da også han spinder her, mens Poul Erik Jensen lige bagved er i gang med en overhaling af Anders Christensen. Omgangen senere når medaljekandidaten op til Carsten Rasmussen og kommer forbi kort før hesteskoen. I begge tilfælde er han faretruende tæt på overhaling i gul flagzone, men holder skindet på næsen.

John Gammelgård Jensen vinder en suværen sejr foran Christian Pedersen. Per Madsen er på vej mod tredjepladsen, da han spinder i Panorama-kurven på ottende omgang. Det promoverer en godt kørende Anders Nielsen til sidste plads på skammelen, mens Madsen må nøjes med fjerdepladsen. Poul Erik Jensen kører sig frem til en femteplads i mål, hvilket holder liv i hans medaljechancer. Peter Juhl Jensen gør det godt i feltets ældste bil og bliver sekser, mens Bruno Rasmussen fuldfører på en anonym syvendeplads. Carsten Rasmussen holder Ejnar Rosenhøj bag sig i kampen om ottendepladsen, mens Anders Christensen og Dennis Barth slutter feltet af.

Mellemregningen i medaljeopgøret siger 298 point til Christian Pedersen, 292 til Poul Erik Jensen og 291 til Per Madsen, mens alle andre er ude af opgøret.

2. heat
Christian Pedersen har fra anden startposition de bedste forudsætninger, med Poul Erik på fjerde og Per nede som 11. Carsten Rasmussen har fornøjelse af pole, men må overlade føringen til Christian Pedersen allerede i Panorama-svinget. Da feltet når hesteskoen kommer også et par hidsigt kæmpende Poul Erik Jensen og John Gammelgård Jensen forbi den blå Citroën. Anders Nielsen, Ejnar Rosenhøj, Bent Tronhjem og Per Madsen følger på de næste pladser.

Mens Christian Pedersen og Poul Erik Jensen kører for deres chancer foran feltet, må Per Madsen tage slagsmålet med konkurrenterne og i særdeles Bent Tronhjem. På tredjeomgang bliver Tronhjem sendt sidelæns af Madsen i startsvinget, men giver igen af samme skuffe i Panorama-svinget. På den nye banesektion går det imidlertid helt galt for Per Madsen, da han kører af banen og havner i bunden af feltet. Begge bliver efterfølgende idømt hver en strafbane, som for Tronhjems tilfælde blot koster tid, men ingen placeringer.

Efter en skidt start har Dennis Barth, med Peter Juhl Jensen på slæb, kørt sig op til syvendepladsen midt i løbet. Peter forsøger en udbremsning af Peugeot'en for enden af langsiden, men bremser sig selv helt ud til dækvolden efter sandkassen.
På femte- og sjettepladsen bytter Anders Nielsen og Bent Tronhjem plads og Anders bliver snart indhentet af Dennis Barth og Bruno Rasmussen. På de sidste omgange er presset intenst, og på starten af sidste omgang tager Anders Nielsen sandkassen i brug for at komme rundt i banens to første sving. Dennis og Bruno siger mange tak og får endda tid til selv at bytte plads på sidste omgang.

Christian Pedersen vinder i sikker stil foran Poul Erik Jensen, hvilket samtidig afgør sølv- og bronzefordelingen i mesterskabet. John Gammelgård Jensen kører endnu et stærkt løb, men i den efterfølgende tekniske kontrol bliver bilens ledningsnet underkendt og han mister ikke alene tredjepladsen fra dette heat, men også sejren fra første heat.
Carsten Rasmussen arver dermed pokalen for tredjepladsen. Bent Tronhjem kører fjerdepladsen hjem foran Bruno Rasmussen og Dennis Barth.

Efter Anders Nielsens fremragende første heat, er andet heat en nedtur. På mållinjen mister han således syvendepladsen til heatets hurtigste mand Per Madsen. Ejnar Rosenhøj og Anders Christensen slutter "Peugeot-cupen" af med niende- og tiendepladsen, mens Lars Blom og Morten Simonsen slutter feltet af som 11. og 12.

Steffen Larsen var på forhånd danmarksmester i denne klasse og koncentrerede sig i stedet om Clio Cupen i DM-finalen. Manden der kunne have udfordret Steffen hvis ikke det var for uheld i starten af året, Christian Pedersen, startede weekenden som firer, men takket være to sejre kunne han tage hjem til Greve som toer, mens Poul Erik Jensen i sin første sæson i konkurrencedygtig materiel tog sig af DM-bronzen.
Et stort tillykke til Steffen Larsen og de andre kørere, der udgjorde den lille Yokohama Cup i 2004. Klassen var lille i forhold til de forrige år, og også meget ensidig med de mange Peugeot 106'ere, men underholdningsværdien fejlede absolut intet.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 03/10/04 - Jyllandsringen - Yokohama Cup - DASU mesterskab
  •