Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

PF2 = 8

Clio Cup - DK 
09/10/04 

Clio Cup-løbsrapport fra Jyllands-Ringen, 3. oktober 2004
Pro-four Racing vandt de afsluttende løb i Fleggaard Renault Clio Cupen, men slutresultatet endte alligevel med sejr til Jesper Davidsen.
 

Jesper Davidsen var på forhånd favorit med 176 point mod Per Poulsens 156 og Patrik Ernstssons 155 point. Kasper Jensen, Henrik Larsen, Jens Enemark og Klaus Ellmies kunne også blande sig i kampen om de knap så ædle metaller.

Prefinalen
Tom Pedersen og Jesper Davidsen udnytter deres gridpositioner til at bringe sig først gennem startsvinget. I næste række glipper det imidlertid for Kasper Jensen, hvilket giver Henrik Jansen chancen for at rykke frem på tredjepladsen. Også Jens Enemark kommer forbi Kasper Jensen, før Kasper taber bagenden på Clio'en i Panorama-svinget og havner i bunden af det 26 deltagere store felt.

Forrest bliver det hurtigt til processionskørsel med Tom Pedersen, Jesper Davidsen, Henrik Jansen og Jens Enemark på række. Bagved dystes der til gengæld om den samlede andenplads mellem Per Poulsen og Patrik Ernstsson. På femte omgang blander Poulsens Automester-teamkammerat Henrik Larsen sig, da han rammer Ernstsson og går forbi. Svenskeren kan dog bremse sig tilbage på sjettepladsen for enden af langsiden, men er alligevel ved at miste følingen med Per Poulsen.
Han har nemlig indhentet Jens Enemark, som han udbremser i venstresvinget på den nye del af banen. Mens Per Poulsen kan koncentrere sig om fjerdepladsen, falder Enemark i kløerne på Patrik Ernstsson, der foretager endnu en kanonudbremsning for enden af langsiden på ottende omgang. I Ford S-svinget må Padborg Park-ejeren endnu engang stå for, da Henrik Larsen og Klaus Ellmies smutter forbi.


Kamp mellem Klaus Ellmies og Jens Enemark.
(Foto: Motorsporten.dk)

Tom Pedersen kører en sikker sejr i hus på vejen mod ny banerekord foran Jesper Davidsen. Henrik Jansen kører med tredjepladsen årets bedste placering hjem, mens Per Poulsen trækker 2 point fra Patrik Ernstsson, i kampen om sølv og bronze, på fjerdepladsen med svenskeren som femmer.
Efter lidt bokseri på de sidste omgange sikrer Klaus Ellmies sig sjettepladsen foran Bjørn Smedegaard Laursen og Henrik Larsen. Jens Enemark må nøjes med niendepladsen efter en strafbane, mens Steffen Larsen akkurat klemmer sig ind i top-10, efter en overhaling af Peter Hansen på sidste omgang. Han for følgeskab af Max Birkelund, der for første gang siden Jyllands-Ringens juniløb (!) kommer i pointene, og Peter Ager. Brian Olsen tager to point for 14., mens pro-four-teamkammeraten Kasper Jensen kører sig op til 15. pladsen og et point, men vigtigere endnu er at hans hurtigste omgangstid kvalificerer ham til næstbedste startposition i finalen.

Med andenpladsen er Jesper Davidsen Cup-vinder, mens Per Poulsen og Patrik Ernstsson må ud i en ny runde for at afgøre anden- og tredjepladsen med 169 og 166 point i Poulsens favør. Bagved har Henrik Larsen frataget Kasper Jensen den samlede fjerdeplads.

Løbsarrangør Peter Elgaard og beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen har lige tid til at premiere DTC-kørerne, inden de bliver Clio Cup-deltagere, for nu er det tid til .


Kasper Jensen stikker næsen frem, med Tom Pedersen på andenpladsen. Jesper Davidsen følger på tredjepladsen, mens Automesterkørerne klemmer Henrik Jansens gule Clio bagved.
(Foto: Motorsporten.dk)

Finalen
Tom Pedersen, Kasper Jensen, Jesper Davidsen og Patrik Ernstsson holder alle deres gridpositioner, mens Henrik Larsen skyder frem på femtepladsen, fra syvende startposition. Teamkammeraten Per Poulsen indtager sjettepladsen foran Bjørn Smedegaard Laursen, mens Henrik Jansen må afgive en placering til Klaus Ellmies i Panorama-svinget. Smedegaard skrider ud i hesteskoen, hvilket kommer til at koste bl.a. Jansen tid, så også Peter Ager kommer forbi. I indgangen til publikumslangsiden taber Jens Enemark lidt umotiveret sin Clio og havner i sandkassen - exit dette års Clio Cup, for manden der kørte bukserne ned om hælene på alle i starten af sæsonen.


Pro-four kørerne Tom Pedersen (inderst) og Kasper Jensen fører feltet, med Jesper Davidsen forrest, an. Bagved er pladsen ved at blive trang for Henrik Jansen i den gule Clio.
(Foto: Motorsporten.dk)

Mens de fire forreste venter på chancer, bliver der taget chancer på de næste pladser. Kampen Mellem Per Poulsen og Patrik Ernstsson gælder den samlede andenplads. Poulsen bliver idømt en strafbane, som han eksekverer på anden omgang, hvorved Patrik Ernstsson og Klaus Ellmies kommer forbi. Poulsen fører nu med bare 1 point foran Ernstsson.
Per Poulsen er tændt og angriber Klaus Ellmies i hesteskoen på fjerde omgang, men må vente til et succesfuldt forsøg i det sidste venstresving på den nye banesektion. Poulsen fører nu med 2 point foran Ernstsson.
Netop som Per Poulsen begynder at fokusere på Patrik Ernstsson foran sig, slår Klaus Ellmies igen og udbremser konkurrenten for enden af langsiden ved førstgivne lejlighed. Endnu engang er afstanden skrumpet til 1 points føring for Per Poulsen, der forsøger et overhalingsforsøg i Panoramakurven - og rammer Ellmies. Poulsen kommer forbi, men bliver idømt heatets strafbane nummer to!
Det bliver sjette omgang før Per Poulsen gennemkører strafbanen (i ydersiden af Ford S-svinget). Ellmies kommer forbi, men også Bjørn Smedegaard Laursen er tæt nok på til at lukrere. Dermed er Poulsen på ottendepladsen á point med Ernstsson. Da svenskeren har tre andenpladser gennem sæsonen mod Poulsens to, er det nu advantage Ernstsson - med fire omgange tilbage!
Over de næste 2 omgange afgør Per Poulsen kampen om andenpladsen ved atter at overhale, først Bjørn Smedegaard og siden Klaus Ellmies, på vejen mod heatets sjetteplads.

I mellemtiden er kampen om årets sidste sejr taget til i intensitet, og det imellem to Pro-Four teamkammerater. Tom Pedersen er i gang med at reetablere sig efter sit DTC-eventyr, mens Kasper Jensen skal gøre op for sine mange poles-uden-tilhørende succes-syndrom.
I sidste tredjedel når Kasper Jensen for alvor op til Tom Pedersen og begynder at presse ham. Først i Panorama-svinget og hesteskoen uden succes. Da trioen (Jesper Davidsen har nemlig sneget sig med helt op bagi) når det afsluttende venstresving på den nye del, overbremser Tom Pedersen og efterlader et hul på inderbanen. Kasper Jensen slår til ved at trække mod inderbanen, men rammer Tom i udgangen af svinget. Begge kørere holder kablet stramt og accelererer mod højresvinget, der leder mod opløbssvinget. Fra tredjepladsen har Jesper Davidsen det store overblik og trækker mod yderbanen og pludselig farer tre Clio'er mod samme sving på samme tid.
Tom Pedersen fører knebent ind i højresvinget, men bliver ramt af Jesper Davidsen, der øjeblikkeligt holder igen. Det giver Kasper Jensen, der nu ligger på ydersiden, chancen og han tager den og går i front.

Resultatet er en flot sejr til Kasper Jensen, en værdig andenplads til Tom Pedersen og en Jesper Davidsen, der har noget helt andet at fejre, på tredjepladsen. Henrik Larsen kører fjerdepladsen hjem, skygget af Patrik Ernstsson løbet igennem. Per Poulsen kan være mere end tilfreds med en sjetteplads, mens Bjørn Smedegaard Laursen sikrer sig syvendepladsen med en udbremsning af Klaus Ellmies på starten af sidste omgang.
Peter Ager bliver nier, trods en strafbane udstedt på niende omgang, men får til gengæld Steffen Larsen tæt på, på sidste omgang. Egentlig lå Allan Bjerregaard til Steffens tiendeplads, men på næstsidste omgang bliver han ramt af Brian Olsen i nedbremsningszonen til Panorama-svinget. Brian kan fortsætte mod 14. pladsen, mens Bjerregaard bliver sendt i sandkassen.
Efter en startplacering som nummer 21, kører Peter Elgaard sig frem til 11. pladsen, men må overgive sig til Rune Simoni på sidste omgang. Når nu Rune bliver DTC-kører om føje år, så ...


Sidste gang var det vistnok en Saxo, og forrige gang en AMG-Merdedes. Peter Elgaard vendte tilbage i de aktives rækker for en enkelt bemærkning.
(Foto: Motorsporten.dk)

Peter Elgaards Fleggaard-teamkammerat lever også op til sit civile erhver som beskæftigelsesminister. Fra sjette omgang og til målflaget holder han således banens flagofficials beskæftiget med at vifte med blå flag, alt imens Hjort bliver indhentet af det samlede felt med en omgang!

Mesterskabet
Den første Fleggaard Renault Clio Cup-titlen går til Jesper Davidsen, nøjagtig som da Jesper debutererede i Saxo Cupen i 2002 og også vandt dér. Per Poulsen og Patrik Ernstsson afgjorde anden- og tredjepladsen over begge finaleweekendens løb, med Poulsen som vinder. Tillykke til Jesper Davidsen (min forhåndsfavorit til titlen), Per Poulsen og Patrik Ernstsson for deres medaljer, samt til alle de andre deltagere i cupens danske debutsæson.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 03/10/04 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •