Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 1601-2000cc

Færdig arbejde

Yokohama Cup
1601-2000cc 

09/10/04 

-løbsrapport fra Jyllands-Ringen, 3. oktober 2004
Én titel skulle afgøres mellem tre teamkammerater. Som ventet kunne Klaus Verner, Lars Vendelbo og David Falch dele medaljerne mellem sig, men Michael Skipper Pedersen viste at også andre kan blande sig, ved at vinde en flot sejr i årets afsluttende heat.
 

Der var ingen debutanter blandt de 23 deltagere denne gang, men et rart gensyn med Kent Iversen og hans Peugeot 307, efter det ubehagelige styrt på Ring Djursland i august. Erik Nørgaard, Claus Hennebjerre og Lars Hein havde fundet deres biler frem og også Jesper Carlsen var tilbage efter et løbs pause.

1. heat
Med et oliespor i venstre side af en kvart baneomgang og en endnu ikke tør bane efter morgenens regn, var banen endnu lumsk at køre på. Klaus Verner og David Falch deler første række mellem sig, mens Lars Vendelbo starter fra anden parket. Jesper Carlsen skulle have startet som firer, men må se på fra pitlane, inden han selv får go-signalet.


Verner og Vendelbo kom bedst afsted, men Falch tog den lange vej udenom og vandt.
(Foto: Motorsporten.dk)

Fra inderbanen kommer Verner og Vendelbo bedst af sted, men i det tørre yderspor passerer Falch begge kolleger i indgangen af startsvinget. Fra syvendepladsen spurter Jesper Sally Pedersen frem på fjerdepladsen foran Kim Holmgaard og Kim Lund Johansen. De to sidstnævnte bytter plads på vej mod hesteskoen, mens en håndfuld konkurrenter begynder at samle sig i deres bagspejle.

Mens de fire forreste holder position gennem løbet, er der kamp om femtepladsen. Kim Lund Johansen kommer som sagt bedst af sted i denne gruppe, med Kim Holmgaard bag sig. På syvendepladsen kæmper Michael Skipper Pedersen forgæves for at holde sin position, med en bil der ikke er rigtig til forholdene. Flemming Schantz, Ole Luton og Lars Hein kommer forbi på fjerde omgang, mens Peter Olsen indhenter Puma'en omgangen senere. Jesper Carlsen når også op til Skipper, men de to rammer i hesteskoen og senere på omgangen parkerer Carlsen i sandet på det nye baneafsnit i et nyt overhalingsforsøg.

Flemming Schantz er flyvende på dette tidspunkt. På starten af femte omgang kommer han forbi Kim Holmgaard og når straks op til Kim Lund på femtepladsen. De to kolliderer i Ford S-svinget, i en duel Renault-køreren taber, for ikke alene kommer Schantz forbi, men også Ole Luton og Lars Hein avancerer snart. Ikke noget at sige til hvis Kim Lund ikke er helt fornøjet.

David Falch sætter feltet med næsten 3 sekunder(!) på første omgang og holder forspringet løbet igennem. Som den eneste forbedrer han sine omgangstider for hver eneste omgang, på den efterhånden hurtigtørrende bane. Forskellen mellem anden og niende omgang er således 4,303 sekunder - og så er der lige sidste omgang, hvor der skal fejres en fortjent sejr!
Klaus Verner og Lars Vendelbo kører som perler på en snor anden- og tredjepladsen hjem i det interne teamopgør. Fjerdepladsen er Jesper Sally Pedersens i ensom majestæt.

Femtepladsen til Flemming Schantz - hans femte af slagsen i år - med Ole Luton snappende i hælene. Lars Hein tager syvendepladsen, mens Kim Lund Johansen og Michael Skipper Pedersen, som faldne krigere, må nøjes med ottende- og niendepladsen. Indtil sidste omgang var det ellers Anders Byriel der lå til niendepladsen, men da han skal accelerere ud af opløbssvinget er Volvo'en færdig, så både Skipper og Peter Olsen stryger forbi før målstregen.

I sit comebackløb når Kent Iversen frem på 11. pladsen, men på næstsidste omgang kolliderer han med Niels Kjær i hesteskoen og begge spinder. Det bliver således kun til 14. og 15. pladsen i mål, efter Kaj Verner Randrup og Rene Hoff.
Lizette Peetz Olsen er med i en tæt kamp om de sidste pointpladser, da hun sætter tid til på fjerde omgang. Nu må hun køre sig fra sidste til 20. pladsen, efter Erik Nørgaard, Michael R. Jensen, Gert Koustrup og Klas Høj, mens Claus Hennebjerre, på sidstepladsen, endnu engang må erkende at der ikke er foræringer i denne klasse.


"Hva, hvis ikk' du hopper op på ettern', så gør jeg". Klaus Verner og Lars Vendelbo på podiet.
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter løbet er Klaus Verner danmarksmester, mens Lars Vendelbo har 14 points forspring til David Falch. Imidlertid skal Falch starte sidst, efter en overhaling i gul flagzone i tidtagningen, mens Vendelbo har lidt mere frit udsyn fra andenpladsen.

2. heat
Klaus Verner starter fra endnu engang fra pole, men holder førstepladsen denne gang. Bagved rammer Jesper Carlsen først Michael Skipper Pedersen og siden Lars Vendelbo. Skipper og Vendelbo holder anden- og tredjepladsen, mens Carlsen holder fjerdepladsen. Kim Lund Johansen og Jesper Sally Pedersen har en tæt dyst om sjettepladsen, med Kim Lund som vinder. Løbet bliver i øvrigt kort for Sally, der parkerer i sandet umiddelbart efter Ford S-svinget på anden omgang.


To ettere bytter plads. Mester Klaus Verner bliver overhalet af Michael Skipper Pedersen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Forrest holder Klaus Verner føringen, men Michael Skipper Pedersen har bidt sig fast. Over de første omgange er afstanden minimal, indtil Puma'en viser klør i Panorama-svinget og udbremser Verner.
Bagved er kampen intens mellem Lars Vendelbo, Jesper Carlsen og Kim Lund Johansen. På fjerde omgang udbremser Kim Lund Carlsen, som forgæves forsøger at slå kontra i sving 2. Omgangen efter gentager Kim Lund manøvren på Lars Vendelbo, og begynder straks at presse Klaus Verner på andenpladsen. Renault-køreren har tydeligvis et eller andet han gerne vil bevise, men en strafbane sender ham tilbage på sjettepladsen, efter Anders Byriel.

Michael Skipper trækker støt og roligt fra Klaus Verner i kampen om førstepladsen på vejen mod sin første Yokohama Cup-sejr. Klaus Verner kører dagens anden andenplads hjem foran sin teamchef Lars Vendelbo, der fejrer sæsonafslutningen med en dramatisk håndbremseudskridning over målstregen!
Jesper Carlsen kører mod fjerdepladsen, men bliver puffet lidt af en nærgående Kim Lund Johansen på sidste omgang. Anders Byriels sjetteplads er hans bedste resultat de sidste to måneder, men løbet skulle ikke have varet ret meget længere før en fremstormende David Falch var kommet forbi.

Kaj Verner Randrup er sjældent konkurrencedygtig og indtager syvendepladsen indtil David Falch indhenter ham midtvejs i løbet. På de sidste omgange får han selskab af trioen Rene Hoff, Niels Kjær og Kent Iversen, der alle passerer Audi'en i svinget for enden af langsiden. Tidligere i løbet ramte Kjær imidlertid Hoff i Panorama-svinget, men da han ikke udfører sin strafbane, ligges der 5 sekunder til hans slutresultat og ender som tier, efter Rene Hoff og Kent Iversen, men stadig foran Kaj Verner Randrup.


Kent Iversen var tilbage efter en pause.
(Foto: Motorsporten.dk)

Også Flemming Schantz har gjort sig skyldig i en overhaling i gul flagzone i tidtagningen og starter sidst. Trods god kørsel er 12. pladsen det bedste han får ud af anstrengelserne. Gert Koustrup har manglet fart hele weekenden og slutter som 13., mens Ole Luton kører langsommere som heatet skrider frem. På selve målstregen, i årets sidste heat, smider Skoda'en sit venstre baghjul, så man skulle tro Colin Chapman var begyndt at spøge i Tjekkiet.

Erik Nørgaard, Klas Høj og Michael R. Jensen kører forholdsvis udramatiske løb mod de næste pladser, mens Lizette Peetz Olsen bliver sendt rundt af Niels Kjær i hesteskoen på anden omgang. I mål kan det derfor kun blive en 18. plads efter kamp med Peter Olsen. Sidstnævnte startede ellers som en flot otter på gridden, men undervejs bliver Peugeot 307'eren knoklet ned gennem rækkerne og 19. pladsen er resultatet, samt en del timer hos autoopretteren. Claus Hennebjerre lukker endnu engang feltet, denne gang på 20. og sidste pointplacering.

Mesterskabet
Fortjent titel til en af klassens mest sympatiske kørere. I sin 20. sæson på de danske asfaltbaner lykkedes det endelig for Klaus Verner at vinde titlen, efter en enkelt klasse B-titel i en af Yokohama Cupens tidligere inkarnationer. Teamejer Lars Vendelbo og feltets nok skarpeste mand, David Falch, fuldender sæsonen for VM Zink/Umicore-teamet. Tillykke til alle tre og deres konkurrenter, der sørgede for masser af god underholdning også i 2004.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 03/10/04 - Jyllandsringen - Yokohama Cup - DASU mesterskab
  •