Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

European Touring Car Challenge

Jan Magnussens bil væltede om på taget

ETCC 
09/10/04 

European Touring Car ChallengeMindre end en uge efter at Jan Magnussen, grundet bremsesvigt, var involveret i et voldsom uheld på Jyllands-Ringen, har Jan Magnussen igen været uheldig.
 

Ved sidste afdeling af ETCC, der afvikledes i går i Dubai, var Jan Magnussen i sin Peugeot 307 GTI involveret i en voldsom startuheld, der resulterede i, at danskerens Peugeot landede på taget.

Jan Magnussen havde kørt sig frem til en 12. plads i første afdeling, men da starten gik i anden afdeling opstod der tumult i første sving. Flere biler ramte hinanden og Jan Magnussens Peugeot blev involveret i sammenstødet, der endte med at Jan Magnussens bil væltede om på taget. Jan Magnussen slap uden skrammer.

"Jeg er heldigvis OK. Jeg troede jeg var sluppet udenom uheldet, da et eller andet rammer mit baghjul og bilen bliver væltet rundt på taget. Det føltes forholdsvis udramatisk, men da jeg begyndte at kunne lugte benzin inde i bilen, var det om at komme ud i en fart. Så jeg slog mig faktisk mest, da jeg klikkede mig ud af sikkerhedsselen og røg lige ned i taget. Herefter gik det stærkt med at få sparket en dør op og komme ud af bilen. Det var lidt ærgerligt, da jeg er helt sikker på, at det kunne være blevet til en top 10 placering for os i dag. Jeg havde valgt forkert setup til første heat, men fået et godt setup til andet heat, så jeg er sikker på, at vi kunne gøre det langt bedre. Men sådan skulle det ikke gå" fortalte Jan Magnussen, inden han tilføjede. "Der var 38 grader i skyggen, så jeg tør slet ikke tænke på, hvor varmt vi havde det inde i bilen. Jeg har aldrig før haft det varmere i en racerbil - og jeg har tidligere oplevet tæt på 80 grader i en racerbil. Man kunne dårligt røre gearstangen, så varm var den".

Efter løbet kunne englænderen Andy Priaulx i BMW kåres som ny Europa mester. Næste år får serien status af VM-serie, når den afvikles som WTCC (World Touring Car Championship).

Næste opgave for Jan Magnussen er for Doran-Lista i den amerikanske sportsvognsserie Grand-Am på Fontana i Californien den 29. oktober.


Læs mere om:
  • 08/10/04 - Dubai - ETCC
  •      ASETEK SIMSPORTS