Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

European Touring Car Challenge

Magnussen røg helt rundt

ETCC 
08/10/04 

European Touring Car ChallengeETCC-finalen var skåret over samme læst som DTC-finalen
Man skulle nærmest tro, at arrangørerne af European Touring Car Championship var totalt fantasiforladte, da årets serie i dag sluttede i Dubai.
 

Årets sidste afdeling af ETCC blev nemlig afviklet efter et manuskript, der var en tro kopi af det forløb, som finalen i Danish Touringcar Championship havde for fem dage siden på FDM Jyllands-Ringen!

Kampen om titlen stod mellem Andy Priaulx, England, og Dirk Müller, Tyskland. Sidstnævnte havde et forspring på 12 points inden dagens to løb, hvor der maksimalt var yderligere tyve points at hente. Men der overgik ham præcist samme skæbne som den danske mesterskabsførende, idet Dirk Müller i det første løb blev ramt af en bagfrakommende Luca Rangoni, Italien, og sendt ud af løbet. Og ligesom for Henrik Lundgaard, Hedensted, måtte Dirk Müller starte sidste løb fra bageste række, og selv om han kørte sig op og sluttede á points med Andy Priaulx, så fik englænderen titlen takket være flest løbssejre!

Også for feltets danske deltager var der i den grad tale om et deja vu, om end det denne gang tog en drejning til det værre.

Jan Magnussen, England, havde i første løb kæmpet sig godt op fra attende- til tolvtepladsen, hvorfra han også skulle starte andet løb. Men starten blev mere end kaotisk, da Alex Zanardi, Italien, startede en kædereaktion, som sendte flere biler i spin, inden festen blev afsluttet med Big Mags Peugeot 307 GTI liggende på taget!

Løbet blev øjeblikkeligt stoppet, så banen kunne blive ryddet, og da feltet atter blev givet fri, var det naturligvis uden den tidligere danske DTC-mester.


Læs mere om:
  • 08/10/04 - Dubai - ETCC
  •      ASETEK SIMSPORTS