07/10/04

Casper Elgaards DTC-titel betød en række ny rekorder
Selv om det blot er nogle få dage siden, at Casper Elgaard, Århus, sikrede sig dette års Danish Touringcar Championship, så er de på www.dtc-net.dk-redaktionen ikke bange for at kalde titlen historisk.

Normalt er det først noget, man gør, når der er gået nogle år, men faktisk er der gode bevæggrunde for allerede nu at tage den betegnelse i brug.

Vi har nemlig prøvet at sætte Casper Elgaards titel i perspektiv i forhold til de tidligere mesterskabsafgørelser i serien.

Som chauffør i en BMW blev Casper Elgaard den første kører, der vinder Danish Touringcar Championship uden at sidde bag rattet af en Peugeot, der har været mesterens køretøj i de fem foregående sæsoner. Samtidig har køreren fra Team Essex Invest også slået den rekord, som Jan Magnussen, England, havde som yngste DTC-mester. Big Mag var 30 år og 86 dage, da han sikrede sig titlen, men i søndags var Casper Elgaard blot 26 år og 181 dage.

Århusianeren sikrede sig mesterskabet med sejre i tre finaler. Dermed tangerede han den rekord, som har stået siden 1999, hvor Jesper Sylvest, Jægerspris, vandt DTC-titlen med det samme antal førstepladser. Men den lange nordsjællænder gjorde det dog en tand bedre, idet han i sit titelår også vandt tre pre-finaler, mens Casper Elgaard i år måtte nøjes med to førstepladser i denne disciplin.

Til gengæld er Casper Elgaard den første kører, der er kommet helt bagfra og har arbejdet sig op gennem pointtabellen for til sidst at vinde titlen. Den famøse startkollision i Åbningsløbet gjorde jo, at årets første DTC-afdeling blev en nul-weekend, og det er aldrig nogensinde sket før, at en senere mester har fået en så dårlig sæsonstart. Alle seriens hidtidige mestre har som minimum været i top 3 lige efter sæsonens første DTC-afdeling.

1

Som det ses af tabellen ovenfor, var det først i årets ottende og sidste DTC-afdeling, at Casper Elgaard bragte sig i front i mesterskabstabellen. Men selv om det ikke er første gang, at BMW-køreren fører mesterskabet, så har han allerede i dag mangedoblet det tidsrum, hvor han har ført DTC-serien. Første gang, det skete, var nemlig i de tre kvarter, der gik fra afslutningen af pre-finalen til afslutningen af finalen ved Ring Djurslands Forårsløb i 2002! Samtidig er det heller ikke første gang, at en mesterskabsføring skiftede ejermand så sent på året. I 1999 vandt Jesper Sylvest således mesterskabet, som inden DM-Finalen var blevet anført af Michael Carlsen, Vissenbjerg.

Casper Elgaard blev den fjerde kører, som førte pointtabellen i årets Danish Touringcar Championship, hvilket er ny rekord. Jens Edman, Sverige, vandt årets første pre-finale og røg til tops i tabellen i tre kvarter, hvorefter Michel Nykjær, Tappernøje, tog over og holdt føringen i 14 dage. Fra Padborg Open og frem til weekendens DM-Finale var det som bekendt Henrik Lundgaard, Hedensted, som første mesterskabet. Toyota-køreren førte i alt i 140 dage, og dermed slår han den rekord på 106 dage, som Michael Carlsen havde i front af tabellen i 1999 uden at vinde titlen.