Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Japans GP - dæk preview

Formel 1 
06/10/04 

Det sorte guld er som sædvanlig af afgørende betydning. Og igen er spørgsmålet, hvad har de to dækfabrikanter nu fundet på?
 

Ifølge Michelin chefen, Pierre Dupasquier, så er Suzuka banen som alle elsker at hade. Mest fordi det er uhyre vanskeligt at finde et aerodynamisk setup - læs kompromis - der passer til denne bane. Ydermere skal dækkene stemme til opsætningen for at man kan få mest muligt ud af det. Bridgestone folkene er lidt på linie med Michelin chefen, men fokuserer mest på deres dæk. Bridgestone har en lidt længere tradition på Suzuka banen end Michelin har, og dermed mere erfaring at trække på.

Michelin:
Hos Michelin har man gravet lidt i tidligere data. Det være sig data fra sidste år på Suzuka, men også fra lignende baner som Spa og Monza. Kompromiset mellem de lange og hurtige stræk til de snævre og forholdsvis langsomme sving, har udmøntet sig at Michelin i samråd med deres teams, har valgt at medbringe kun to typer tørvejrsdæk. De siger selvfølgelig ikke nøjagtigt hvilke compounds det drejer om, blot at det er medium til hård compound.

Bridgestone:
Bridgestone er på hjemmebane. Udover at det er en hjemmebane har Bridgestone en lille fordel frem for Michelin. Man har flere data fra netop denne bane at trække på. Om det er det der gør at Bridgestone, modsat Michelin, har valgt at sende 5 forskellige compounds til banen, må være usagt. Man kan tænke både det ene og det andet. Ligesom Michelin er det i området medium til hård compound som Bridgestone har valgt, blot er valgmulighederne for deres teams større. Om det så giver en fordel, ja det må GP'et søndag eftermiddag vise. Førstevalget af dæk ved de fleste vist hvor ligger.

En ting er sikkert, ingen af de dækfabrikanter har offentliggjort noget om et helt nyt dæk til Japans GP. Måske fordi de forskellige mesterskaber er afgjort, og at det er det næstsidste GP i år.

Dons

Læs mere om:
  • 10/10/04 - Suzuka - Formel 1
  •