Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Jesper Davidsen blev første Clio Cup-mester

Clio Cup - DK 
04/10/04 

Clio CupJesper Davidsen, Søborg, blev en sikker og velfortjent vinder af den første udgave af Fleggaard Renault Clio Cup - Danmarks nye store mærkeklasse, der på FDM Jyllands-Ringen afviklede sidste afdeling af mesterskabet.
 

Fire kørere stod med chancer for at tage titlen, men på intet tidspunkt var der tvivl om, at Jesper Davidsen skulle blive seriens første mester.

I pre-finalen lagde Søborg-køreren sig fra start på en sikker andenplads, og da han ubesværet kunne holde denne placering til mål, var titlen allerede i hus. Men også i finalen viste Jesper Davidsen, hvorfor han er en værdig mester i Fleggaard Renault Clio Cup, da han her blev nummer tre og sikrede sig sin ottende podieplacering ud af seksten mulige.


Jesper Davidsen kørte to gode løb og blev mester
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Ellers var det to unge kørere, der satte deres præg på weekendens sæsonafslutning. Pre-finalen blev totalt domineret af Tom Pedersen, Christiansfeld, der først debuterede i klassen for mindre end en måned siden. Men i denne weekend viste den tidligere Formel Renault-mester, at han nu også kan køre racerbiler med tag, da han sikrede sig sin første sejr i klassen. Finalen lagde sønderjyden også ud med at føre, men her blev han skarpt forfulgt af Kasper Jensen, Aalborg, og Jesper Davidsen.

Nordjyden havde indledningsvist også været godt fremme i pre-finalen, men en kollision og et efterfølgende spin sendte ham langt ned i feltet og udenfor mesterskabsplaceringerne. Men i finalen ville Kasper Jensen det anderledes. Sammen med Jesper Davidsen attakerede han længe Tom Pedersen, inden han til sidst kunne finde en vej indenom og tage sejren i årets sidste løb. Men trods sejren måtte aalborgenseren se sig henvist til fjerdepladsen, mens Tom Pedersen med sin flotte weekend sprang fra en tyvende- til en trettendeplads, selv om han har deltaget i mindre end én sæson.

De eneste to kørere, der havde reelle muligheder for at true Jesper Davidsens mesterskab, var Per Poulsen, Årup, og Patrick Ernstsson. I pre-finalen sluttede fynboen først af de to, og da resultatet blev lige omvendt i finalen - hvor Per Poulsen ellers to gange blev idømt strafbane - så blev det Per Poulsen, der tog den samlede andenplads, blot to points foran svenskeren.

Fleggaard-teamet indsatte endnu engang sine to gæstebiler, hvor beskæftigelsesminister Claus Hiort Frederiksen, Humlebæk, endte på en 21. plads i finalen, mens løbsdirektøren for Danish Touringcar Championship, Peter Elgaard, Risskov, sluttede på den sidste plads i top 12.

Morten Alstrup


Se også:
Tiderne fra Prefinalen
Tiderne fra Finalen
Slutstillingen i Fleggaard Renault Clio Cup
Læs mere om:
  • 03/10/04 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •