DTM

Et brag af en finale

DTM
01/10/04

DTMI den kommende weekend køres DTM-finalen på Hockenheim i Tyskland. Og hvilken én - hele 64.000 billetter er solgt og der ventes over 100.000 tilskuere til løbet.

Selvom kørernes mesterskab er afgjort på forhånd, så ser det ikke ud til at påvirke interressen for DTM. Aldrig ser et DTM-løb ud til at blive så godt besøgt.

Den 10. og sidste afdeling køres som skrevet på den tyske Hockenheim-bane. Der vil blive kamp om pointene og på forhånd er det svært at udpege en favorit til sejren. Værd at bemærke er dog, at sidste gang der blev kørt på Hockenheim var det med Matthias Ekström på pole - en bedrift han sikkert gerne gentager.

(Foto: Motorsporten.dk)

Konstuktør-titlen er der stadig spænding om, da der kun er 9 points mellem Audi og Mercedes. Vinder Audi også konstuktørernes titel vil det være kronen på værket for en fantastisk sæson, eftersom Matthias Ekström allerede kunne kåres som DTM-mester efter det seneste løb på Brno i Tjekkiet. Der er dog stadig kamp om 2. og 3. pladsen i den samlede stilling. Der er således kun 3 points mellem Gary Paffett (51 points) og Christijan Albers (48 points).

Den eneste dansker i DTM, Tom Kristensen (Audi Sport Team ABT Sportsline), havde følgende forventninger til DTM-Finalen:
"Jeg ser meget frem til finalen. Mercedes har muligvis en lille fordel på Hockenheim, eftersom topfart er meget afgørende. Vi kommer dog til Hockenheim med en så gennemarbejdet bil, at vi har en god chance for at tage revance for det sidste løb på Hockenheim. Tilskuerpladserne vil være fyldte og mange af dem vil være danske fans. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre end at vinde dette løb, og som et resultat af en sejr, tage konstruktørernes mesterskab."

Tom Kristensen under forrige løb på Hockenheim

Det store 2004 DTM afslutningsshow starter d. 3 oktober kl. 14:00. Senere, under aftenens gallashow, vil Matthias Ekström officielt bliver udnævnt til DTM 2004 Mester.