Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

DTC-bossen gør comeback som racerkører i weekenden

Clio Cup - DK 
02/10/04 

Clio CupPeter Elgaard deltager som gæstekører i Fleggaard Renault Clio Cup
Normalt er det ham, der står på sidelinien og som en anden dirigent er dybt fokuseret på at få de 23 kørere i DTC-orkesteret til at levere den pragtforestilling, som en afdeling af Danish Touringcar Championship er.
 

"Jeg skal ud at se, om det kan lykkes mig at køre to gange ti omgange i en Clio-racer, uden at nogen kører ind i mig," lyder hans spøgefulde på baggrunden for, hvorfor han skal tilbage i en racerbil.

Peter Elgaard skifter DTC-tøjet ud med en kørerdragt og gør racercomeback i Fleggaard Renault Clio Cup.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)
"Nej, jeg har ikke haft nogen intentioner om at skulle køre race igen, men når seriens hovedsponsor spørger mig, om jeg vil køre som erstatning for prins Joachim, så siger man ja."

I dag er Peter Elgaard mest kendt som manden bag Danish Touringcar Championship og racerløbene på FDM Jyllands-Ringen, men inden da opnåede han en lang stribe af resultater som aktiv kører. EM-bronze og en femteplads i World Cuppen i karting blev det til, inden han i 1979 fulgte Kurt Thiim, Luxembourg, til dørs i det nordiske mesterskab for Formel Super VW. Siden blev han den første dansker i den tyske DTM-serie, men i det seneste årti er det kun blevet til meget sporadisk deltagelse som aktiv racerkører, og da han i slutningen af halvfemserne var gæstekører i en anden mærkeklasse, Citroën Saxo Cup, følte han sig hurtigt som jaget vildt.
"Efter halvanden omgang var min Saxo så smadret, at den var klar til at gå i en skraldespand," erindrer han om løbet. "Det var bare alle, der skulle bevise, at de kunne køre fra mig, men jeg håber ikke, at kørerne behandler mig lige sådan denne gang. Men nu kommer jeg heller ikke til at sætte hurtigste tid, så det problem har jeg ikke."

Forud for sit comeback som aktiv racerkører har Peter Elgaard haft lejlighed til at prøve Fleggaard-teamets blå-hvide racerbil over 40 omgange på FDM Jyllands-Ringen.
"Det er en mystisk bil at køre, indtil bagdækkene bliver varme, men derefter er den sjov. Det er en frisk bil, og jeg glæder mig til at se, om jeg kan blive blandt de ti bedste. Det bliver svært, specielt i den klasse, hvor det er svært at sætte bilen op. De andre kørere har jo et års, nej, ti år og et års forspring, men kan jeg med de få omgange blande mig i top 10, er det fint nok for mig og Fleggaard," slutter Peter Elgaard.

Korte fakta:

  • Fleggaard-teamets anden gæstebil køres af Beskæftigelsesminister Claus Hiort Frederiksen, Frederiksberg, der for anden gang skal prøve kræfter med den blå-hvide Renault Sport Clio.
  • To andre teams indsætter kørere med gæstebiler i Fleggaard Renault Clio Cup.
    • Roed Racing får Ferrari Challenge-køreren Peter Rygaard, København, sin debut i serien.
    • Jens Ole Mathiesen, Grindsted, for tredje gang starter for Team Zulu Racing.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 03/10/04 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •