Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 0-1600cc

Steffen Larsen er mester

Yokohama Cup
0-1600cc 

01/10/04 

-men hvem bliver toer og treer?
Steffen Larsen er allerede danmarksmester i den lille Yokohama Cup, så lad os bare springe denne klasse over og koncentrere os om de andre klasser - nej hov! Der er nemlig t-æ-t dyst om de næste pladser. Ikke mindre end seks kørere har chancen for at slutte med en DASU-medalje i enten sølv eller bronze.
 


Steffen Larsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Steffen Larsen fra Ishøj har gentaget succesen fra 2003, i lighed med Michael Outzen i Socko Super Cup og, muligvis, Henrik Bollerslev, i Syver Race Cup. Steffen har kørt titlen hjem på en blanding af speed og stabilitet i en grad så han allerede er mester. Steffen har valgt at satse på Clio Cupen denne weekend, men inden da har han været den mest vindende kører med 5 sejre. To tredjepladser på Jyllands-Ringen er imidlertid hans bedste på netop denne bane, der bare ikke ser ud til at passe ham. Men han har gjort forarbejdet meget effektivt, specielt taget i betragtning af at han sprang Padborg Parks majløb over.

Men hvem er så de 6 andre medaljehåb?

På andenpladsen finder vi Poul Erik Jensen fra Viby J, formand for klassens kørerforening, med 272 point og 20 kg succesballast. Han har gennem sæsonen dyrket samme opskrift som Steffen Larsen, men er bare knap så hurtig.


Poul Erik Jensen.
(Foto: Motorsporten.dk)

På nær en enkelt udgåelse har han til gengæld stabilitet på sin side. Desuden startede han Jyllands-Ringens 1. heat af juniløb på pole og sluttede weekenden med 2 andenpladser. Dén form får han absolut brug for denne weekend, for skarpe konkurrenter lurer lige bagved.


Per Madsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Per Madsen fra Frederiksværk er nærmeste udfordrer, der med 269 point og 0 kg ballast, er parat til at erobre andenpladsen. Per er klassens polekonge med ikke færre end syv starter fra første position - 3 af dem på Jyllands-Ringen, der alle er endt i sejre! Der ud over har han yderligere 2 podiumplaceringer i år på denne bane, så Per Madsen er absolut favorit til at køre den samlede andenplads hjem - hvis han blot undgår de uheld, der har ramt ham ved en række andre lejligheder.


Christian Pedersen
(Foto: Motorsporten.dk)

Tredje udfordrer er Christian Pedersen fra Greve Strand. Med 268 point, men 70 kg ballast, vil han i bogstaveligste forstand have det tungeste læs at slæbe en medalje hjem på. Christian startede sæsonen med en aldrende Honda CRX, men dukkede op efter sommerferien i en Peugeot 106 GTI og har siden været tæt på toppen. Siden bilskiftet har han været på podiet i 5 af 6 løb, deraf to som vinder. De mange kg ballast kan dog blive udslagsgivne for hans chancer, men denne kører har tiden for sig.


Henrik Mikkelsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Sabros Henrik Mikkelsen er fjerde medaljehåb med 238 point og 20 kg ballast. Med fire sejre er Henrik sæsonens næstmest vindende kører i klassen. To af sejrene er hentet netop på Jyllands-Ringen, hvor han enten slutter på podiet eller udgår. Kan han sætte to gode heat sammen og med uheld for de foranliggende konkurrenter, har han chancer for medaljer. Desværre manglede Henrik ved seneste løb på Padborg og det har kostet.


Bruno Rasmussen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Bruno Rasmussen aus Deutschland har ligeledes samlet 238 point, men kan køre uden succesballast i finalen - hvilket også forklarer lidt om hans manglende held på det sidste. Normalt er Bruno god for sejre på Jyllands-Ringen, men har endnu sin første af slagsen til gode på denne bane i år. Sidste år vandt han 3 løb på denne bane. Ved Grand Prix Danmark gjorde han det dog ganske udmærket med en anden- og tredjeplads.


Dennis Barth.
(Foto: Motorsporten.dk)

At Vardes Dennis Barth skulle blive nævnt i disse linjer, så ikke særlig indlysende ud efter åbningsløbet. Dén dag endte med 0 point for to udgåelser og lignede lidt en gentagelse af hans 2003-sæson. Men siden har han kørt stødt og stabilt mod 228 point, uden at optjene succesballast til finaleweekenden. Dennis har nemlig konstant ligget bag klassens hurtigste Peugeot 106 GTI'ere og af samme grund er hans chancer for medalje i finale også mest af matematisk karakter, men alligevel en bemærkelsesværdig præstation.

Mesteren er fundet, men tre kørere bejler stærkt til de næste to pladser på det endelige podie, mens yderligere tre har chancer på deres gode/bedste dag. Dét er dele af ingredienserne før 2004-finalen. Som en fodnote kan det lige nævnes at kun én kører har gennemført samtlige 272 omgange kørt i denne klasse i år, nemlig Ejnar Rosenhøj, der PT ligger på ottendepladsen.


Ejnar Rosenhøj.
(Foto: Motorsporten.dk)

Held og lykke til medaljeaspiranterne og alle de andre der udgør den lille Yokohama Cup ved Jyllands-Ringens DM-finale denne weekend.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 03/10/04 - Jyllandsringen - Yokohama Cup - DASU mesterskab
  •