Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Kan forfølgerne indhente Jesper Davidsen?

Clio Cup - DK 
29/09/04 

Clio CupFire kørere har mulighed for at vinde Fleggaard Renault Clio Cuppen
Ligesom i Danish Touringcar Championship er kampen om titlen i den store supportklasse, Fleggaard Renault Clio Cup, heller ikke afgjort inden weekendens DM-Finale. Fire kørere har på papiret mulighed for at tage den samlede sejr i Danmarks nye store bilsportsklasse, men deres chancer for tage titlen på FDM Jyllands-Ringen er dog vidt forskellige.
 

Yngste mand i kandidatkvartetten, Kasper Jensen, Aalborg, skal således vinde både pre-finale og finale samt håbe på uheld hos rivalerne, hvis titlen skal gå til ham. Anderledes forholder det sig for Jesper Davidsen, Søborg. Med et forspring på 20 points til nærmeste konkurrent og en mulig maksimal score på 40 points har chaufføren i den hvide Bilia-racer gode kort på hånden.
"Jeg anser det som realistisk, at jeg gennemfører mit forehavende og tager titlen, men jeg tager bestemt ikke nonchalant på tingene," siger Jesper Davidsen. "Min strategi er at se løbet som enhver anden DM-afdeling og så prøve at lukke det pres ude, der er ved, at det er en finale. Der skal ske noget uventet. Men det kan jeg ikke indkalkulere, og det kan jeg ikke gardere mig imod."

Sidste år kom Søborg-køreren netop til DM-Finalen med en solid pointføring i en anden klasse, men han endte uden titel efter en rulletur med sin racerbil.
"Jeg ramte noget benzin eller olie, som en anden havde tabt, og det var bare sort uheld. Nu er Clioerne i mekanisk bedre stand, så jeg regner bestemt ikke med, at vi skal ud i noget lignende. Jeg er ikke udgået med en teknisk defekt i år, og hvorfor skulle jeg også gøre det på søndag?," spørger Jesper Davidsen, der har stor respekt for sine to nærmeste forfølgere, Per Poulsen, Årup, og Patrik Ernstson, Sverige

"Hvis jeg er bagved dem, laver jeg nok ikke nogen hasarderede overhalingsforsøg på dem, men er jeg foran dem, skal jeg kæmpe for min placering. Med mindre jeg altså fornemmer, at det koger over hos én af dem, men det plejer det ikke at gøre!"


Per Poulsen (t.v.) og Patrik Ernstson kan stadig true Jesper Davidsen i kampen om Fleggaard Renault Clio Cup.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Respekten hos konkurrenterne er gensidig.

"Jesper har kørt stærkt, men jeg vil da gå efter det og køre min chance lige til det sidste, det gør vi alle sammen. Han står med gode kort på hånden. Hvis vi siger, at han bare skal køre den hjem, så må det lægge lidt pres på ham," siger Per Poulsen grinende om det psykologiske spil, der også forgår mellem kørerne.

"Jeg må satse på, at Davidsen begår en fejl, for ellers kan jeg aldrig vinde," siger den anden alvorlige konkurrent, Patrik Ernstson. "Han har jo ikke gjort nogle deciderede fejl i år, og selv om jeg vinder begge heats, så rækker det for ham at blive firer. Det burde han klare, men man ved aldrig."

Svenskeren er eneste udlænding i Fleggaard Renault Clio Cup, og det har givet ham et ekstra handicap. Det var ikke bare Clio-raceren, der var ukendt land for ham. Også de danske racerbaner var det.
"Jeg har skullet koncentrere mig meget om at køre bilen rigtigt, og det har givet nogle fejl og straffe, som har været mit handicap. Men nu har jeg lært banerne og kan koncentrere mig om at køre stærkt, og jeg føler faktisk nu, at jeg har et lille overtag på Jyllands-Ringen," siger Patrik Ernstson, der uanset sin endelige medaljeplacering har været meget tilfreds med skiftet til dansk bilsport, hvor han fortsætter i 2005.

"Det er en god bil og et godt mesterskab, hvor der er jævnbyrdige biler. Konkurrencen er god med gode baner, og der er rimelige præmiepenge," slår Patrik Ernstson fast.

Stillingen i Fleggaard Renault Clio Cup:

1.Jesper DavidsenSøborg176 p.
2.Per PoulsenÅrup156 p.
3.Patrick ErnstssonSverige155 p.
4.Kasper JensenAalborg139 p.
5.Henrik LarsenGudbjerg133 p.
6.Jens EnemarkSønderborg123 p.
7.Klaus EllmiesHaderslev121 p.
8.Peter HansenVarde93 p.
9.Bjørn Smedegaard LaursenNimtofte79 p.
10.Brian OlsenRy77 p.
11.Henrik JansenRoskilde70 p.
12.Rune SimoniFrederiksberg65 p.
13.Claus HansenFjenneslev56 p.
14.Steffen LarsenIshøj43 p.
Tommy SchröterVojens43 p.
16.Peter AgerEsbjerg39 p.
17.Max BirkelundVorbasse34 p.
Palle NavntoftBrøndby34 p.
19.Henrik PoulsenTaastrup30 p.
20.Tom PedersenChristiansfeld28 p.
21.Camilla StephansenHorsens26 p.
22.Kent Bo LauridsenHørning22 p.
23.Bjarne KragelundSilkeborg15 p.
Erik HøyerSnekkersten15 p.
Allan BjerregaardBillund15 p.
26.Carsten MikkelsenEngland13 p.
27.Carsten JensenHolstebro11 p.
28.Jacob KristensenHadsten7 p.
29.Jesper TernvaltHavdrup4 p.
Lars ChristiansenFlensburg4 p.
Peter BrøggerÅrhus V4 p.
32.Jens Winther jr.Roskilde1 p.
Jacob LudvigsenBeder1 p.
Jørgen HansenSlagelse1 p.
Søren B. MortensenSkanderborg1 p.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 03/10/04 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •